Shoppen

Investeren in erfstukken: wat kies jij?

Erfstukken in de familie hebben niet enkel een hoge financiële waarde, maar vaak ook een emotionele waarde. De meest voorkomende erfstukken zijn juwelen, munten, kunst en decoratie. Wil je zelf ook investeren in een prachtig juweel of kunstwerk om later aan je familie te kunnen schenken?

© Pexels.com

Tijdloze mode en juwelen

Het mooie aan erfstukken zoals juwelen en handtassen is dat je ze kan dragen en dagelijks weer aan je grootmoeder, tante of moeder kan denken. Het is één van de mooiste vormen van erfstukken want je neemt hun legacy elke dag mee. Daarom is het ook zo’n fantastisch item om in te investeren: je kan het later aan je kinderen, nichtjes of zus schenken. Favoriete merken voor stukken die hun waarde behouden (of zelfs in waarde stijgen), zijn Hermès en Cartier. Wist je dat de waarde van een Birkin of Kelly elk jaar met zo’n 12 procent stijgt? Je kan een Hermès nieuw aankopen in Brussel, Knokke of Lille, of via tweedehands websites zoals Vestiaire Collective en The RealReal. Verder zijn Cartier juwelen, zoals het Panthère horloge of Love Bracelet echte klassiekers. Veel families schenken daarom ook de Trinity ring bij een belangrijke verjaardag of mijlpaal. Het staat symbool voor trouw, vriendschap en liefde. Is dat niet fantastisch om jaren mee te dragen?

© Pexels.com

Tijdloze kunst

Naast mode en juwelen, is kunst een erg populaire categorie. Hoe begin je nu aan het opbouwen van een kunstcollectie? Allereerst is het belangrijk als verzamelaar om niet in het wilde weg te beginnen kopen, maar om keuzes te maken. Wat is de bindfactor? Welk tijdperk inspireert je? Ga je voor hedendaagse schilderijen of verkies je installaties? Daarna moet je je inlezen: welke kunstenaar zijn sterren, welke kunst is de investering waard? Door in contact te komen met kenners, en naar galerijen en veilingen te gaan, zal je al heel veel leren. Ten slotte is het internet een schat aan informatie: op online veilingsites vind je tal van schatten: van lokale kunstenaars tot de grote klassiekers. 

Hoe erfstukken integreren?

Hoe prachtig oude meubels of antieke juwelen ook zijn, soms passen ze niet altijd bij jouw moderne stijl of persoonlijkheid. Hoe integreer je nu deze objecten die zo veel emotionele waarde met zich meebrengen? Het fijne aan erfstukken is dat ze je huis al snel karakter en persoonlijkheid geven. Combineer een oud schilderij met Scandinavische meubels en verwerk kleuraccenten uit het schilderij in je interieur. Ook met je mode stijl kan je experimenteren: kies voor een tijdloze blazer, straight jeans, coole sneakers en een prachtig Cartier Tank horloge. De combinatie van klassiek en modern geeft je look heel wat persoonlijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *