Vrije Tijd

Haal de natuur in je badkamer

Uit de interieurtrends van 2022 werd al duidelijk dat we dit jaar de natuur in huis willen halen. Dat doen we onder andere door natuurlijke materialen te gebruiken, denk maar aan hout, en ook aardse tinten doen het goed. Een donkergroene accentmuur in de woonkamer is een echte eyecatcher. Ook in de badkamer kan je de natuur binnenhalen. In dit artikel lees je er alles over!

© Pexels.com

Natuurlijke materialen

Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Natuursteen is een prima keuze, zowel voor de vloeren als de wanden en de interieurafwerking. Dit materiaal is duurzaam en geef je badkamer instant een luxueuze look. In een badkamer is een hoge vochtigheidsgraad, dat is iets waar je rekening mee moet houden. Bovendien moet die natuursteen waterbestendig zijn, dus in dit geval kies je best voor graniet, basalt of leisteen. Marmer is dan weer een prachtige keuze voor de badkamertablet. Welke natuursteen je ook kiest, laat de steen behandelen met een impregneermiddel als bescherming tegen water en olie. Niet zo’n fan van natuursteen, maar eerder into warme houtsoorten? Dan kies je best voor tropisch hardhout in de douche of andere duurzame houtsoorten die niet rotten. Denk maar aan teak, iroko, ipé en merbau. Dit hout moet je niet behandelen, na verloop van tijd krijgt het gewoon een grijze kleur.

Lichtinval

Natuurlijke lichtinval is heel fijn in een badkamer, maar veel hangt af van de plaats in huis waar je badkamer zich bevindt. Zo hebben veel mensen slechts een klein raampje of een dakkoepel. Om het toch wat lichter te maken in de badkamer, moet je spots of wandlampen installeren. Spots boven de spiegel zijn een vereiste als je voldoende wil zien tijdens het aanbrengen van make-up of tijdens het scheren. Zorg ervoor dat je warme lichten kiest, om een aangename en gezellige sfeer te creëren. Je kan ook een spot installeren boven je ligbad met gouden – of goudkleurige – badkraan. Zo’n vrijstaand bad mag je heus in the spotlights zetten!

© Pexels.com

Planten

Wil je de natuur binnenhalen in de badkamer, dan zijn planten onmisbaar. Het is echter niet zo makkelijk om de juiste planten te vinden, aangezien het in deze ruimte erg vochtig is en de lichtinval meestal beperkt. Welke planten we je aanraden? De graslelie, de aloë vera en zelfs de orchidee bloeien graag in je badkamer! Planten in de badkamer zijn niet alleen mooi, maar ook gezond. Ze zuiveren de vochtige lucht en geven bacteriën geen kans. Als dat niet mooi meegenomen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *