Shoppen

Vind je eigen stijl in tweedehands kledij

Wil jij ook duurzamer gaan leven en niet meer meedoen met de vervuilende fashion industrie? Tweedehands shoppen is de manier om jezelf stijlvol te kunnen kleden en niet bij te dragen aan de massaproductie van kleding. Je helpt het milieu en kunt zo unieke items vinden. Vind jij het moeilijk om tweedehands kleren te shoppen en jouw stijl te vinden? Lees dan gauw verder voor handige tips als het gaat om tweedehands kleding shoppen. Ook jij kunt dan een geweldige outfit scoren in een tweedehands boetiekje, rommelmarkt of online.

Vind je eigen stijl in tweedehands kledij
© Pixabay.com

Focus niet op maat
Wanneer je in een gewone kledingzaak op zoek gaat naar nieuwe kledij, zoek je natuurlijk standaard naar jouw maat. Wanneer je tweedehands gaat shoppen, kun je jouw blik verruimen. Kijk niet zozeer naar de maat van de kleding, maar naar hoe de kleding lijkt te vallen. Maten veranderen namelijk door de jaren heen en ieder merk hanteert zijn eigen maten. Waar je normaal niet in een S zou passen, kan dan nu wellicht wel en kan een L beter staan dan jouw standaard M. Door deze open blik te houden, kun je veel meer leuke kledingitems vinden.

Passen!
Je weet pas wat jouw stijl is, wanneer je weet wat de opties zijn. In de tweedehands winkels kun je vaak hippe kledij vinden, maar ook unieke items. Zie je iets wat je normaal nooit zou dragen, maar ziet het er toch wel uitdagend uit? Pas het gewoon. Je zult versteld staan van alle mogelijkheden. Door meer te proberen, zie je vanzelf wat het beste bij jouw figuur past en welke kleuren jou het mooist staan.

Kwaliteitscheck
Wanneer je tweedehands kledij wilt kopen, moet je goed letten op de kwaliteit van de kledij. In veel gevallen is de kleding nog zo goed als nieuw of vrijwel in nieuwstaat. Toch moet je voorkomen dat je een te oude broek koopt of een dun shirtje. Deze kunnen snel scheuren en dan heb je niets aan jouw aankoop. Kijk altijd of de stof nog goed is, of er geen vlekken te bekennen zijn en of de kleuren nog levendig zijn.

Vind je eigen stijl in tweedehands kledi
© Pixabay.com

Weet wat je wil
Wanneer je een tweedehands kledingzaak binnenloopt, weet je natuurlijk nooit wat je kunt verwachten. Wanneer je zelf een duidelijk beeld hebt van waar je naar op zoek bent, kan het wel een stuk eenvoudiger zijn om iets te vinden. Doe bijvoorbeeld online inspiratie op qua kledingstijlen en sla favorieten op. Je kunt met dit beeld naar de kledingzaak gaan en kijken of er iets bijzit dat past bij jouw stijl en wensen. Door een duidelijk beeld te hebben van jouw eigen stijl, kun je een stuk eenvoudiger slagen tijdens het tweedehands shoppen.

Zorg ook voor een beter milieu en draag bij aan een duurzamere toekomst door te kiezen voor tweedehands kledij. Vandaag de dag kun je jouw eigen stijl shoppen. Dit kan natuurlijk bij de tweedehands zaken, maar net zo goed online. Zoek gericht naar jouw kledingwensen en houd een open blik. Laat je verrassen door wat er tweedehands beschikbaar is en geniet van een uniek kledingaanbod.

1 reactie

  1. Tweedehands is niet hetzelfde als oud of ouderwets, heb ik ondervonden. Er hangen verdorie stukken tussen, die misschien 1 of 2 keer gedragen zijn. Miskopen, denk ik, maar voor mij een buitenkansje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *