Shoppen

Wees lief voor jezelf! 3 tips voor betere self-care in 2022!

In de huidige bizarre tijden is het geen wonder dat je jezelf soms uit het oog verliest. Je bent hele dagen druk. Moet meer ballen in de lucht houden dan ooit. Daar komen ook nog eens de nodige zorgen bij. Want hoe zal de wereld er later voor onze kinderen uitzien? Gaan we ooit weer terug naar het ‘oude normaal’? Wat als ik ook nog eens mijn baan verlies? Mede door al deze extra zorgen is het juist nu belangrijk om voor extra self-care te zorgen. Op die manier blijven lichaam en geest in balans, ervaar je minder veel stress en zit je lekkerder in je vel. Je moet immers eerst voor jezelf zorgen, wil je ook voor anderen kunnen zorgen.

Wil jij ook wat liever voor jezelf gaan zijn in 2022? Hier vind je 3 tips voor betere self-care om thuis mee aan de slag te gaan.

© Pixabay.com

1.      Neem een hele lange douche met aansluitende beautyroutine

Self-care betekent niet dat je direct een hele dag voor jezelf hoeft uit te trekken. Hoewel dat ook heel lekker en welkom kan zijn soms. Het is immers niet realistisch om dat iedere dag of meerdere keren per week te doen. Maar zelfliefde kan ook in de kleine dingetjes zitten. Bijvoorbeeld door als je partner thuis is van het werk een hele lange douche te nemen. Iets wat overdag nauwelijks gaat. Ga eens uitgebreid douchen, scheren en aansluitend je huid verzorgen met de heerlijke producten van Beauty Plaza. Zo voel je je direct een stuk fitter en ben je weer klaar om de volgende dag aan te kunnen. Je hebt er niet meer dan een uur voor nodig en het maakt je hele dag. Zo simpel kan het zijn!

2.      Schrijf je gevoelens op


Vloeien de dagen in elkaar over? Heb je soms nauwelijks tijd om even bij je eigen gevoelens en gedachtes stil te staan? En heb je daardoor het gevoel dat je de controle verliest? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Voor je eigen mentale gezondheid is het namelijk van essentieel belang dat lichaam en geest in balans zijn. Pak daarom iedere dag een kort momentje om je gevoelens en gedachtes van die dag op te schrijven. Bijvoorbeeld tien minuten in de avond of om de dag mee te beginnen. Je kunt ook opschrijven waar je dankbaar voor bent en wat je doelen zijn voor de komende week. Zo creëer je meer rust in je hoofd.

© Pixabay.com

3.      Gezonde levensstijl


“Je bent wat je eet” is een gezegde die heel vaak wordt gebruikt. Hij klopt ook nog eens als een bus. Al zouden wij er liever: “Je bent hoe je leeft”, van willen maken. Jouw levensstijl beïnvloedt namelijk direct hoe je je voelt en hoe je eruit ziet. Als je dagenlang te weinig slaapt, slecht eet, veel rookt en alcohol drinkt, zal dit bijvoorbeeld direct aan de huid te zien zijn. Ook zit je vrijwel direct minder lekker in je vel. Door een gezonde levensstijl aan te houden, voel je je fijner én straal je dit ook uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *