Fit & Gezond

5 tips om makkelijk in vorm te blijven

Fit zijn is iets wat we allemaal willen en toch lukt het ons lang niet allemaal. Door het drukke leven, alle afleiding, sociale verplichtingen of andere redenen lukt het ons maar niet om in vorm en fit te blijven. We weten soms ook gewoon niet zo goed hoe we nou in vorm kunnen blijven. Om je hiermee te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet waarmee jij gemakkelijk fit kunt blijven.

5 tips om makkelijk in vorm te blijven
© Pixabay.com

Pak zoveel mogelijk beweging mee

Wanneer we denken aan fit blijven komt sporten al snel in ons op, en daarbij denken we al weer snel aan hele workouts. Maar je kunt overdag ook heel veel beweging mee pakken. Fiets zoveel mogelijk in plaats van overal de auto voor te pakken. Zet je auto desnoods wat verder weg zodat je een stukje loopt. Wandel in je pauzes of in de avond een lekker stukje. Neem niet de lift maar kies voor traplopen. Allemaal kleine dingen die bij elkaar opgeteld een groot verschil kunnen maken.

Doe thuis workouts

Wanneer je om welke reden dan ook niet naar de sportschool kunt is een thuis workout een prima alternatief. Ook qua tijd scheelt dit heel veel. Je kunt al workouts van een kwartiertje doen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, heel veel kun je online of bijvoorbeeld op YouTube vinden. Er zijn workouts voor beginners en voor gevorderden, zonder en met materiaal en in verschillende vormen. Kijk wat jij leuk vindt en kom in beweging.

Stel doelen

Het stellen van doelen helpt heel erg om fit te blijven. Hierbij kun je aan allerlei dingen denken. Schrijf op dat je drie keer per week wil sporten, 10.000 stappen per dag wil zetten of elke dag voldoende groente en fruit wil eten. Het maakt niet uit, als je maar haalbare doelen stelt die je op weg helpen naar een fit lichaam.

5 tips om makkelijk in vorm te blijve
© Pixabay.com

Spreek af met een maatje om te sporten

Afspreken om te sporten helpt ook heel erg. Wanneer je een afspraak hebt met iemand anders zeg je minder makkelijk af. Ook kun je elkaar motiveren en is het veel leuker om iets met zijn tweeën te doen dan alleen, zeker als je er eigenlijk geen zin in hebt.

Let op je voeding

Om in vorm te blijven is sporten en bewegen alleen niet genoeg. Je zult ook gezond moeten eten. Ze zeggen niet voor niets dat je tegen een slecht dieet niet op kunt trainen. Dat hoeft echt niet per se perfect te zijn. Begin met het weglaten van alle ongezonde dingen die je tussendoor en in de avond vaak eet. Drink zoveel mogelijk water in plaats van frisdrank. Eet elke dag voldoende fruit en groenten. Laat alcohol wat vaker staan. Dit soort kleine dingen helpen enorm en zijn vrij makkelijk haalbaar. Vanuit daar kun je dit eventueel gaan uitbouwen naar grotere stappen om nog meer resultaat te boeken.

Met deze tips is dat fitte en gezonde lichaam ook voor jou binnen handbereik!

1 reactie

  1. Je middagpauze of andere pauzes al wandelend nemen, kan er ook bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *