Shoppen

Cadeautip: Say it with chocolate

Wist je dat een Belg jaarlijks gemiddeld 6 kilo chocolade eet? De meeste Belgen lusten zelfs dagelijks een stukje. Met de feesten in het vooruitzicht doen onze chocolatiers extra moeite om creatief uit de hoek te komen. Wij bieden je alvast wat inspiratie om je vrienden en familie op een originele manier te verrassen met deze lekkernij.

© Pexels.com

Luxe voor iedereen

Chocolade gaat – net als koffie – steeds meer over beleving. Het is een luxueus geschenk, want Belgische chocolade is de allerbeste, welke prijsklasse je ook kiest. Veel chocolatiers maken er een erezaak van om op de markt te komen met de meest sierlijke, meest smaakrijke en meest diverse doosjes bonbons. Ons land begrijpt de kunst van de chocolade als geen ander, en bezorgt liefhebbers wereldwijd de lekkerste varianten. Geef toe, een assortiment kleurige pralines, een doos heerlijke gepersonaliseerde chocolade of ambachtelijke truffels valt toch altijd in de smaak?

Chocolade met een twist

Je kan dat doosje chocolade vandaag laten aanpassen op maat van de feestdag, of bestellen in een blikken doos op naam als een gepersonaliseerde chocolade cadeau. Zo breng je meteen ook een liefdevolle of grappige boodschap naar de ontvanger. De tijd dat enkel een chocoladeletter origineel was, is definitief voorbij. Wat dacht je van een kerstboom vol chocoladebolletjes, een adventskalender gemaakt met je eigen foto’s of een doosje vol chocolaatjes met complimenten? Wie dit jaar zijn geliefde tijdens de feestperiode niet kan zien, laat geschenkjes van topmerken ook gewoon aan huis bezorgen met een leuke foto en tekstje erbij.  

© Pexels.com

Wil je echt een statement maken voor iemand bijzonder? Ga dan voor een grote chocoladereep op naam. Het is een van de trends dit jaar, en heel wat merken bieden het aan. Kies dus de favoriete chocolade met foto en naam op en geef hen een mega reep cadeau.

Van chocomelk tot chocomousse

In een wereld vol winkels met geschenkjes blijft een huisgemaakte lekkernij nog altijd dé voltreffer bij uitstek. Ga dus vooral ook zelf aan de slag om je gasten te verwennen. Een warme chocoladetaart, een vloeiende moelleux, heerlijk zachte muffins of een smeuïge pot mousse: niemand kan eraan weerstaan. Al dat lekkers bereid je natuurlijk uitsluitend met de beste chocolade. Onze tip voor echte chocoladeliefhebbers? Verwerk in je bereidingen altijd donkere chocolade met een hoog percentage aan cacao. Door er ingrediënten als suiker of room aan toe te voegen wordt de scherpe smaak afgezwakt, en wat overblijft is de zachte smaak van authentieke chocolade. En dan genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *