Shoppen

Perfecte wijnen voor een pizza avond

Pizza is altijd een goed idee. Iets te vieren? Pizza. Saaie zaterdagavond? Pizza. Op zoek naar een makkelijke hap na een dag op pad met de kids? Pizza.

Zelf pizza maken is eenvoudig én lekker. Doordat u een pizza kunt beleggen met bijna alles wat u kunt bedenken, houdt (bijna) iedereen ervan. Ook pizza en wijn zijn een goede combinatie.

© Pixabay.com

Pizza Prosciutto met Verdejo

Deze pizza met tomaat, mozzarella en rauwe ham is een echte klassieker. Vaak is de pizza afgemaakt met snippers Parmezaanse kaas en rucola, om de pizza een bittere tegenhanger te geven van de zoute ham en zoete tomaten. Door de zoute ham die dient als smaakmaker, is het een goed idee om een witte wijn te schenken, bijvoorbeeld een rijk gefruite Verdejo wijn uit Spanje. Met body, grip en een heerlijke frisheid. De geur van een Verdejo is fantastisch: uitbundig wit- en citrusfruit, met soms wat pruim en kruiden. Een Verdejo is opwekkend van smaak met wederom pruim, maar ook grapefruit en ziltige mineralen.

Pizza Quattro Formaggi met Pinot Noir

Een vier kazen pizza. Vettig en romig.  Eet ‘m snel, want de kaas is het allerlekkerst als ‘ie goed dradig is. Door de ziltige smaken van de verschillende kaassoorten is een rode malse wijn een uitstekende keuze. Een licht gekoelde Pinot Noir uit de Franse Bourgogne levert een feest voor je smaakpapillen op. Dat feest begint al als u de wijn walst in uw glas, de heerlijke geur van bosaardbeien, frambozen en een fijne mineraliteit komt u tegemoet. De wijn smaakt naar zoete kersen en – weer – framboos. Een goede Pinot Noir is zijdezacht en heeft een mooie lengte. Wijn over? Een wijn als deze is ook een echte bbq wijn, uitstekend bij gemarineerde kippenvleugels of een stuk zalm van de barbecue.

© Pixabay.com

Pizza Peperoni met Syrah

Ahh, pizza peperoni. Vettig, maar oh zo lekker. De combinatie van de zoete tomatensaus, ziltige gesmolten kaas en pittige salami vraagt om een stevige wijn als tegenhanger. Schenk er daarom een wijn van de Syrah-druif bij. Een wijn die ruikt naar vanille, ceder, framboos en viooltjes en waarin u na de eerste slok kruidig dik fruit, fijne zuren en volrijpe tannines ontdekt. Maak de pizza-avond er een met een chique twist door een bijzondere Syrah te schenken. Eén uit Châteauneuf-du-Pape bijvoorbeeld! Deze beroemde Franse wijnstreek dankt die bekendheid aan de krachtpatsers van wijnen die er gemaakt worden. Hoog in alcohol (14 tot 15,5%), complex en kruidig. Precies wat de pittige peperoni van deze pizza nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *