Vrije Tijd

Mieren bestrijden, zo doe je dat

Mieren zijn over het algemeen niet vervelend. Vaak leven ze buiten in een mierenhoop. Ze zorgen voor eten door op onderzoek uit te gaan, maar een mier zal nooit bewust een mens lastigvallen. In sommige gevallen kun je als mens wel last hebben van de mieren. Mieren die binnenkomen of overmatige veel mieren in de tuin kunnen erg vervelend zijn. Je wilt er uiteraard voor zorgen dat deze mieren weggaan. Je wilt de mieren bestrijden. Dit kun je op verschillende manieren doen.

© Pixabay.com

Spray de mieren weg

Op het moment dat je veel last hebt van mieren binnen, wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Dit zal je kunnen gaan doen door middel van een spray. Dit is een spray waarmee je mieren kunt bestrijden. Deze spray kun je op alle plekken in huis sprayen waar de mieren vandaan komen.

Het voordeel van deze spray is het feit dat hij 4 tot 6 weken zal werken. Dit houdt in dat je niet iedere dag opnieuw met de mieren bestrijdt. Dit is een erg groot voordeel als je er ook in één keer vanaf wilt zijn.

De spray kan op alle ongemakkelijke plekken gebruikt worden. Er zit vaak een slangetje bij die je bijvoorbeeld op kleine kiertjes kan gebruiken. Het is belangrijk dat je de plekken waar je de spray op hebt gedaan zo min mogelijk schoon maakt.

Op die manier houdt de spray zijn beste werking. Dit zorgt ervoor dat hij zijn werking niet verliest en je de mieren buiten houdt. Dat is natuurlijk waar je dan naar op zoek bent.

© Pixabay.com

Poeder tegen mieren

Mieren bestrijden is iets waar niet iedereen van houdt. Je wilt graag dat de mieren weggaan, maar je wil er zelf ook niet veel tijd insteken. Wanneer je mierenpoeder gebruikt hoef je er maar 2 minuten tijd in te steken. Door deze poeder zullen alle mieren van het nest doodgaan. Ze kunnen zich niet gaan verplaatsen, dus je bent dan direct van de complete plaag af.

De poeder kun je bij de ingang van het nest strooien. Zodra de mieren erover heen lopen zullen ze de poeder mee naar binnen nemen. Door deze poeder zullen de mieren sterven.

Hoe vaker ze er overheen lopen hoe meer mieren er zullen sterven. De poeder is zeer giftig voor mieren en daarom is het ook zo effectief. De mieren zullen naar een paar dagen allemaal overleden zijn door het poeder.

Wanneer je dit poeder gebruikt zul je maar weinig nodig hebben om alle mieren te doden. Je hebt maar twee gram van het poeder nodig om het mierennest te verdelgen. Dit houdt in dat je erg lang kunt met een fles van deze poeder. Je zult niet steeds opnieuw poeder te hoeven kopen, omdat de fles vaak met de ruime hoeveelheid gevuld is.

Dit is ontzettend handig als je vaker last hebt van mieren en je niet steeds opnieuw iets wilt gaan kopen. Uiteindelijk is dit dus zeker een erg goedkoop product voor de tijd dat je er mee kan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *