Fit & Gezond

Vijf eenvoudige acties tegen de wintergriep

Was je handen regelmatig

Zoals het gezegde luidt: reinheid begint thuis. Een goede hygiëne is de beste manier om niet ziek te worden, vooral tijdens de koudere maanden wanneer we meer kans lopen op verkoudheid, griep of een andere infectie. Handen wassen is een van de beste manieren om infecties te voorkomen, en het is iets wat we allemaal kunnen doen.

© Pexels.com

Koop de juiste hulpmiddelen bij de apotheek

De beste manier om de wintergriep te voorkomen is door preventieve maatregelen te nemen. Ga naar de apotheek voor gezichts tissues,  ontsmettingsmiddelen en hoest- en verkoudheid medicijnen wanneer nodig. Deze bij de hand hebben is een goede manier om gezond te blijven tijdens het winterseizoen. Hoest- en verkoudheidsmiddelen zijn een effectieve manier om de symptomen en de duur van de wintergriep te verminderen. Als je verkouden bent, kan je het beste gehydrateerd blijven en cafeïne en alcohol vermijden.

Neem voldoende rust

De winter is een tijd voor gezellige avondjes uit en lekker op de bank met een warme drank en een knusse deken. Voldoende rust nemen is ook een goede manier om de wintergriep te voorkomen, want een gezond immuunsysteem is de sleutel tot bescherming tegen infecties.

Eet een evenwichtig dieet

Een evenwichtige voeding is de sleutel tot een gezonde levensstijl in alle seizoenen. Tijdens de wintermaanden is het belangrijk ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen binnenkrijgt om het immuunsysteem sterk te houden en infecties af te weren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, zink en vitamine C zijn een goed begin.

© Pexels.com

Blijf gehydrateerd

Het is gemakkelijk om te vergeten voldoende water te drinken in de winter, vooral wanneer de temperatuur daalt. Maar hydratatie is essentieel om je immuunsysteem sterk te houden, dus is het belangrijk dat je deze winter voldoende water drinkt. Water is geweldig om gifstoffen uit je lichaam te spoelen en je huid gehydrateerd en jong te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *