Shoppen

Breng wat kleur in je kleerkast

Is de inhoud van jouw kledingkast ook veel te grauw naar jouw smaak? Zwart, bruin en grijs zijn eenvoudige kleuren om te combineren en ideaal voor op de werkvloer. Helaas maken deze kleuren jouw kleerkast wel ontzettend somber. Zou jij ook meer kleur willen dragen en meer variatie willen zien in jouw kledingkast? Lees dan gauw de volgende tips om meer kleur te krijgen in jouw kleerkast.

Breng wat kleur in je kleerkast
© Pixabay.com

Doe inspiratie op
Wil je wel meer kleur, maar weet je niet goed hoe je kleur kunt combineren? Doe dan eerst inspiratie op. Dit kan natuurlijk middels mode magazines, maar ook eenvoudig online. Sla afbeeldingen op van outfits met kleur die je interessant vindt. Je leert jouw stijl dan beter kennen en kunt eenvoudiger deze inspiratiebronnen nabootsen. Je kunt geïnspireerd raken door unieke trends of door modieuze tips. Zoek inspiratie op en leer hoe je kleur het beste kunt combineren.

Passen
Ben je in een kledingzaak? Zoek dan niet alle grauwe tinten op. Pak uit en experimenteer. Zoek juist kleuren die je eigenlijk nooit zou dragen en pas deze eens. Je zult versteld staan van de opties en mogelijkheden. Door kleding te passen, zie je pas echt hoe de kleur zou staan. Ben je positief verrast door een opvallende kleur? Shop dan meer in deze kleur en geef jouw kledingkast een kleurrijke make-over.

Kleurenanalyse
Vind je gekleurde kleding moeilijk om te kopen, omdat de kleuren je bleek maken of de kleur jouw huid niet complimenteert? Dan is het verstandig om eerst een kleurenanalyse te laten uitvoeren. Tijdens een kleurenanalyse wordt er gekeken naar welke kleuren het beste bij jouw teint passen. Zijn het meer koele kleuren of juist warme tinten? Door dit inzicht kun je in het vervolg altijd de juiste kleuren kiezen. Zo geniet je je altijd van een kleurrijke outfit dat perfect bij je past.

Breng wat kleur in je kleerkas
© Pixabay.com

Prints
Een slimme manier om meer kleur aan jouw kledingkast toe te voegen, is door kleding met printjes te zoeken. Prints zijn veelal een combinatie van kleuren en kunnen voor een kleurrijke boost van jouw kledingkast zorgen. Je kunt dan nog altijd kiezen voor veilige kleuren, maar deze dan combineren met een blouse met print en of een combinatie van kleuren.

Kleurrijke accessoires
Vind je een rode broek net iets te ver gaan of durf je geen roze blazer aan? Je kunt alsnog meer kleur toevoegen aan jouw outfit en garderobe. Focus je bijvoorbeeld meer op gekleurde accessoires en schoenen. Een compleet zwarte outfit krijgt direct een kleurrijke boost door een felgekleurde riem te dragen. Een basic outfit wordt gelijk interessanter door een paar gekleurde enkellaarsjes. Zo krijg je meteen meer kleur in jouw outfit.

Het voelt een stuk veiliger om grauwe en “normale” kleuren te dragen. Maar wil je ook weleens opvallen en een unieke outfit dragen? Voel je kleurrijk en draag gekleurde kleding. Vind je de kleuren die het beste bij jou passen en combineer de kleuren met jouw accessoires. Zo kan jouw grauwe en sombere kledingkast er opeens een stuk vrolijker en kleurrijker gaan uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *