Shoppen

Alles wat je moet weten over parfum en juwelen

Een prachtig juweeltje met een vleugje van het een of ander? Yes, please! Zowel juwelen als parfum stralen klasse en elegantie uit. Wat wil je nog meer? Het juiste parfum en de juiste juwelen vinden misschien… Wij helpen je graag bij je keuze met enkele tips en tricks! 

© Pixabay.com

Topper onder de parfums

Dat is het Yves Saint Laurent parfum natuurlijk. Het is hét merk bij uitstek dat gelijk staat aan luxe, creativiteit en natuurlijk exclusiviteit. De naam van de bekende ontwerper uit Algerije (niet Frankrijk, correct), is een blijvertje geworden. De drieletterige initialen YSL betekent voor mensen wereldwijd maar één ding: de ultieme haute couture. Als grondlegger van de Franse mode heeft hij het ontastbare tot iets tastbaars gemaakt: zijn handelsmerk. Zo tastbaar zelfs, dat je er heerlijk parfum van kan kopen.

Voor mannen en vrouwen 

Saint Laurent heeft gewerkt aan parfum voor zowel mannen als vrouwen. Zo dragen mannen die fan zijn van YSL dikwijls Kouros. Dit is een geur die de moderne man zelfvertrouwen en een onmiskenbaar charismatisch karakter geeft. Kouros heeft kruidige noten van absint, bergamot, salie en frisse koriander die goed combineren met meer tropische tonen als jasmijn, kaneel, patchoeli, en anjer. Door de noten is Kouros een geur die ontworpen is voor de wintermaanden.

Het topparfum voor vrouwen is absoluut de welbekende Yves Saint Laurent Black Opium. Het is een enerverend parfum, brutaal en onweerstaanbaar. Dit parfum is stoer. Zwart als de kleur van rock, maar ook de kleur van een moderne en grootstedelijke bourgeois elegantie, zoals de moderne Franse vrouw die YSL voor ogen heeft.

© Pixabay.com

In combinatie met juwelen

Het oude Italiaanse gezegde gaat: parfum is het mooiste onzichtbare mode-item dat je kunt dragen. Maar het oog wil ook wat natuurlijk. Dan is een mooi paar mooi juwelen de ideale toevoeging die een outfit helemaal kan afmaken. Let er wel op dat je nooit parfum of eau de cologne combineert met juwelen van parels, zoals parelkettingen of parel oorbellen. Vooral sterke parfums kunnen je meest kostbare parels onherstelbaar beschadigen. Parfum wordt immers vaak op de borst en in de nek gespoten, precies daar waar pareljuwelen het lichaam raken.

Maar dat is niet alles. De regel die ooit gold dat goud en zilver nooit samen gedragen mogen worden, is van de oude stempel en ligt intussen volledig in het verleden. Wees dus niet bang om de twee edelmetalen te combineren. Maar zorg er tegelijk voor dat het natuurlijk ook niet te bombastisch wordt. Dat betekent dat je best metaal texturen en kleuren kiest die bij elkaar passen. Een zilveren gothic ring combineer je natuurlijk niet met een gouden pendulum om je hals. Vermijd ook de combinatie van twee glimmende stukken zodat je geen ‘goedkope’ look creëert. Een fijne zilveren ketting combineren met een chunky gouden ketting is dan wel weer in, en ook bij ringen is de combinatie een echte hit! Focus je dus vooral op de combinatie van materialen en dan kan je echt niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *