Shoppen

Lees hier hoe je je Pokémon kaarten kan waarderen

Wie weet zit jij wel op een schatkist want sommigen Pokémon kaarten zijn behoorlijk veel waard. Daarom is het wel fijn als je weet hoe je een waarde kan plakken op je Pokémon kaarten. Ga je kaarten nu niet direct verkopen, maar leer eerst hoe je de Pokémon kaarten kunt gaan waarderen. Wij vertellen je met plezier hoe dat in zijn werk gaat.

© Pixabay.com

Wat bepaald de waarde van Pokémon kaarten?

Het aanbod in Pokémon en kaartsoorten is immens. Waardes schommelen van enkele centen tot gigantische bedragen. De waarde wordt bepaald door heel wat aspecten. We lijsten ze heel even voor je op.

  • De conditie van jouw kaart

De staat van hoe jouw kaart verkeert, is natuurlijk belangrijk. Naarmate de conditie slechter is, zakt de prijs. Naarmate de conditie beter is, stijgt de prijs. Ook voor zeldzame kaarten. De achterkant maakt ook deel uit van de algemene conditie die aan jouw kaart wordt gegeven. Wereldwijd gebruikt men de ‘PSA-score’ bij het bepalen van de conditie. 0 is slecht, 10 is perfect. Zelf veroorzaakte mankementen, zoals scheurtjes, beïnvloeden de score, alsook mankementen die de productie met zich meebracht zoals een scheve visual. Hoe hoger de score, hoe hoger de waarde.

  • De generatie van jouw kaart

De generatie van jouw kaart heeft een enorm grote invloed op de waarde. De regel is dat kaarten uit de eerste generatie(s) meer waard zijn.

  • Glimt jouw Pokémon kaart?

Dan heb jij een Holo in jouw bezit. Holo’s zijn dus herkenbaar aan hun glimmend uitzicht. Ze zijn veel zeldzamer dan niet glimmende kaarten, wat hun waarde dus vergroot. Alle kaarten zouden in de Holo vorm kunnen worden uitgebracht. Natuurlijk speelt de zeldzaamheid van de gewone kaarten ook mee in de waardebepaling van de Holo’s.

  • Heeft jouw kaart het ‘First Edition’ label?

Deze kaarten hebben een zwart label waar ‘First Edition’ opstaat. Deze kaarten zijn van de eerste druk van de serie waartoe jouw kaart behoort. Ze zijn heel zeldzaam en daarom dus veel waard.

  • Heeft jouw kaart de schaduw?

Dan hoor je niet bij de gelukkigen die een ‘Shadowless’ Pokémon kaart bezitten. Je kan een zwart randje vinden bij bijna alle kaarten onder het plaatje van de Pokémon. Bij Shadowless kaarten is er geen zwart randje te zien. Dit kwam enkel in de eerste en tweede generatie van kaarten voor. Ze zijn heel zeldzaam en dus veel waard.

  • In welke taal is de kaart uitgebracht?

Pokémon is wereldwijd gekend en zo ook in heel veel talen te verkrijgen. Jawel, ook in het Nederlands. Engels en Japans zijn het meest waard meestal. Spaans, Duits en Italiaans scoort ook goed.

© Pixabay.com

Koop hier jouw waardevolle Pokémon kaarten

Pokeflip is de webshop waar je moet zijn voor het vinden van alle coole producten van de verschillende series van Pokémon. Met een hoge klanttevredenheid op Trustpilot ben je zeker van een erkende verkoper voor jouw Pokémon kaarten. Wie weet heb je straks ook wel een verborgen schat zitten in jouw verzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *