Shoppen

Gala? Steel de show met deze 5 jurken

De term gala wordt voor twee dingen gebruikt. Het is de benaming voor een chique feest én die voor het soort kleding wat je daar draagt. Heb je binnenkort een gala dan wil je goed voor de dag komen en daarvoor heb je nodig; een galajurk of avondjurk. Hij mag lang, maar ook kort zijn, met of zonder mouwen. Doe vooral iets aan waar jij jezelf het mooist in vindt. Inspiratie nodig? Met deze vijf verschillende jurken steel jij de show van elk gala.

© Zoezitta.be

Bodycon dress

Een bodycon dress herken je aan de aansluitende pasvorm. Deze feestelijke jurk zit van boven tot onder strak en kan zowel lang als kort gedragen worden op een gala. Ga voor een strapless, mouwloos, korte of lange mouw. Deze klassieke en stijlvolle jurk maak je helemaal gala door te kiezen voor een lang strapless model met bijpassende clutch.

De bodycon dress is vooral geschikt voor vrouwen met een zandloperfiguur waarbij de borst en heupen ongeveer dezelfde omvang hebben en de taille een stuk smaller is. Alle vormen en de taille worden geaccentueerd.

Swing dress

De swing dress is een feestelijke jurk die je goed kan dragen naar een gala. Dit model heeft een aansluitend lijfje en een uitlopende Rok. Je vindt ze meestal met korte en lange mouwen of met een halter. Maak deze jaren ‘50 jurk gala door een model met lange mouwen te dragen met een mooi vintage sieraad.

Vrouwen met een peervormig lichaam leggen de nadruk op hun taille met dit type jurk door het aansluitende lijfje. De heupen en bovenbenen worden door de wijd uitlopende rok gecamoufleerd.

Wrap dress

De wrap dress ken je misschien ook als wikkel- of overslagjurk en kan als galajurk gedragen worden. Deze flatterende jurk heeft een overslag aan de voorkant en maak je vast met een strikje. Kies een mooie effen soepele stof en draag de wrap dress met een goeie pump om hem helemaal gala te maken.

Heb jij een rond figuur, het meeste volume zit dan rond je middel of buik, dan is de swing dress een goed model voor jou. Met de overslag kun je taille creëren en verder valt dit model soepel rond het lichaam.

© Zoezitta.be

Puff cake dress

Heb jij een gala waar je op sprookjesachtige manier wil verschijnen dan ga je voor een puff cake dress. Je kan deze jurk herkennen aan de verschillende lagen dunne tule over elkaar waardoor deze wel wat weg heeft van een princessenjurk. Het lijfje is aangesloten, is mouwloos, heeft korte of lange mouwen. Je maakt hem helemaal gala door te kiezen voor een lang model met dunne bandjes en los opgestoken haar.

Voor vrouwen met een recht figuur is een puff cake dress een goed model. De borst-, taille- en heupomtrek zijn ongeveer hetzelfde waardoor je rechte vormen hebt en weinig taille. Deze jurk geeft bijvoorbeeld volume aan de onderkant waardoor je taille creëert en je lichaam meer vorm krijgt.

Empire dress

Een empire dress herken je aan het nauwsluitende lijfje dat tot net onder de borst valt. Vanaf daar loopt deze romantische jurk uit en kan kwa lengte verschillen van kort tot lang. Draag je deze jurk naar een gala, ga dan voor een lang strapless model en combineer het met een mooi fijn kettinkje.

Heeft jouw lichaam de vorm van een omgekeerde driehoek dan heb je brede schouders en smalle heupen. Met een empire dress leg je de nadruk op jouw taille die door de uitlopende rok geaccentueerd wordt. Draag om je schouders een dunne sjaal of stola.

Heb jij een gala waar je in passende kleding moet verschijnen, draag een jurk. Een bodycon, swing, wrap, puff cake en empire dress zijn voorbeelden van jurken die je zou kunnen dragen. Of je nu een zandloperfiguur hebt of die van een omgekeerde driehoek, er is voor iedereen een passende jurk waarin jij je mooi voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *