Shoppen

Wat moet je allemaal weten als je bij een apotheek online wil bestellen?

Je kan al enkele jaren via het internet allerlei zaken kopen gaande van kledij tot eten. Sinds enige tijd heb je daarnaast ook de mogelijkheid om medicatie via het internet te bestellen. Je hebt verschillende websites waar je prijzen kan vergelijken om zo je medicijnen aan te kopen. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 

© Pexels.com

Zorg dat je de betrouwbaarheid controleert

Er zijn heel wat websites waarop je tegenwoordig je medicatie kan bestellen. Daarnaast worden verzorgingsproducten en skin care producten heel vaak online aangeboden. Belangrijk is wel dat je goed nagaat of de website waar je je aankoop wil doen betrouwbaar is. Zo is het ten zeerste af te raden om medicijnen te bestellen die je normaal met een voorschrift bij de apotheker moet gaan halen. Deze medicijnen mogen namelijk niet zomaar verkocht worden zonder voorschrift. Wordt dit wel gedaan, dan is de kans groot dat de samenstelling niet volledig hetzelfde is als bij de echte medicatie. Dit kan logischerwijs dus heel wat negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. 

Of een website betrouwbaar is, kan je heel eenvoudig controleren. Een apotheek die online medicatie verkoopt, is verplicht zich te registreren bij het FAGG. Dat is het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten. Enkel de websites die hierbij geregistreerd zijn, zijn gerechtigd om medicijnen te verkopen. Onderaan de website kan je  aan de hand van een groen logo terugvinden of de website in kwestie geregistreerd is. Is dat niet het geval, dan kan je best op zoek gaan naar een andere website om je aankopen te doen.

© Pexels.com

Voordelen van een online apotheek

Bestellen bij een online apotheek heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat je op elk moment van de dag je bestelling kan plaatsen. Je bent met andere woorden niet afhankelijk van de openingsuren van de apotheker om de hoek. Denk je er pas in de avond aan dat je producten van La Roche Posay op zijn? In enkele klikken heb je zo een nieuwe voorraad besteld.

Een ander voordeel is dat er een heel groot aanbod is binnen dezelfde website. Naast medicatie en verzorgingsproducten, vind je er bijvoorbeeld ook vaak producten voor het sporten. Wanneer je op zoek bent naar producten, kan het interessant zijn om verschillende websites met elkaar te vergelijken. De prijzen zijn vaak goedkoper dan in de fysieke apotheker én daarnaast is er soms een onderling prijsverschil tussen de verschillende websites. Als je hier een beetje tijd aan spendeert, kan je meestal heel wat geld besparen op vaak toch wat duurdere producten.

Hou er natuurlijk ook rekening mee dat alles wat je op het internet bestelt, je niet meteen in huis hebt. Meestal moet je toch drie tot vijf werkdagen wachten voordat het wordt geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *