Vrije Tijd

Lekker touren in de auto in je vrije tijd

Ga je op vakantie naar een ander land en zou je graag wat meer van de omgeving willen zien? Een vakantie in het buitenland is iets waar we het hele jaar naar uitkijken. Even iets anders, andere mensen, andere cultuur, spannende nieuwe gerechten en een compleet andere omgeving. Het is wel jammer dat je vanwege je accommodatie meestal heel plaatsgebonden bent als je een vakantie boekt in het buitenland. Als je toch iets meer van de omgeving wilt zien, dan zou je bijvoorbeeld een auto kunnen huren. 

© Pexels.com

Een auto huren om mee rond te toeren tijdens de vakantie 

Het vakantieland heeft veel meer te bieden dan alleen de toeristische kuststrook en de grote steden. Vaak ontdek je de echte cultuur van een land als je meer het binnenland in trekt. Nu is het openbaar vervoer in de meeste grote steden van Europa doorgaans goed, maar dat wordt al snel minder als je wat verder buiten het bereik van de stedelijke omgeving komt. Gelukkig kun je vrijwel overal een auto huren waarmee je op je eigen tempo de omgeving kan gaan verkennen. Lekker toeren door de bergen of langs de kust, en vergezichten ontdekken die je niet had gezien als je in de buurt van je hotel was gebleven. 

Waar moet je op letten als je in het buitenland een auto wil huren om mee te toeren?

Autoverhuur is vrijwel overal hetzelfde, al kun je problemen ondervinden door de andere taal. Het huren van een auto in een andere taal kan een uitdaging zijn: formulieren met woorden die je niet begrijpt, een onverstaanbare baliemedewerker of de voorwaarden die je met de hulp van Google Translate moet lezen. En er kunnen in het buitenland ook andere regels gelden voor het huren van een auto, bijvoorbeeld hoeveel jaar je al een rijbewijs moet hebben voordat je in een huurauto mag rijden. Wil je jezelf het gedoe besparen van een auto huren in een andere taal, dan kun je ook alvast in België een auto reserveren.  

Tips als je in het buitenland een auto wilt huren om mee te rond te toeren

Wil je een auto tot je beschikking hebben tijdens de vakantie? Dan kun je al in België voordat je vertrekt een huurauto reserveren. Je reserveert de auto gewoon in je eigen taal via een bemiddelingsbureau voor lokale verhuurbedrijven. Ga je vliegen, dan kun je ook bijvoorbeeld een auto huren op Alicante Airport. Dan heb je ook meteen vervoer naar je accommodatie en kun je bij vertrek de auto ook weer inleveren bij het vliegveld.

© Pexels.com

Nog een tip is om zo vroeg mogelijk al een auto te reserveren, zeker als je rond de vakantieperiodes een auto wilt huren. Aangezien de meeste mensen in deze periode op vakantie gaan, zal het aanbod in huurauto’s beperkt zijn. En neem ook de tijd om de prijzen van de verschillende autoverhuurbedrijven op je vakantiebestemming met elkaar te vergelijken, want dat kan je bij een langere huurperiode behoorlijk wat geld schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *