Vrije Tijd

Je huisdier mag ook wel eens verwend worden

We weten allemaal hoe lekker het is om af en toe verwend te worden. Maar dit geldt natuurlijk ook voor je huisdier. Ook zij vinden het superleuk om af en toe eens extra in het zonnetje te worden gezet. Natuurlijk ben je iedere dag goed voor je huisdier, maar hoe leuk is het om soms iets speciaals te doen?

Je huisdier mag ook wel eens verwend worden
© Pixabay.com

Voor honden

De hond vindt het natuurlijk fantastisch om af en toe voor een lange wandeling naar het bos of het strand te gaan. Heerlijk rennen of plonsen in het water. Honden genieten ook als ze bij hun baas kunnen zijn, dus neem de hond ook eens mee op vakantie.

Een andere optie is een speciale hondentaart maken. Bijvoorbeeld als de hond jarig is of met dierendag. Je kunt hem maken met de favoriete én natuurlijk verantwoorde snacks van jouw hondenmaatje. Gebruik bijvoorbeeld een kauwfrisbee als bodem en met natvoer maak je een basis die je vervolgens kunt decoreren met leuke kleine hondensnacks en kauwbotjes. Laat de hond de taart niet in een keer opeten, dat zou nog weleens verkeerd kunnen vallen.

Ga met je hond naar een hondenspeeltuin of creëer een behendigheid parcours in de tuin. Hier kun je samen een hoop lol aan beleven.

Koop een nieuwe mand of kussen voor je hond. Zorg dat hij weer een fris en comfortabel plekje heeft om te liggen. Een nieuw speeltje erbij en de hond is weer helemaal blij.

Voor katten

De kat maak je waarschijnlijk niet blij door hem ergens mee naartoe te nemen, maar de kat vindt het wel heel leuk als er iets nieuws te ontdekken valt. Spaar wat dozen op en maak er een ontdekkingsdorp van voor de kat. Je zult zien dat hij of zij het geweldig vindt om op ontdekkingstocht te gaan. Zeker als er hier en daar ook nog eens in de dozen heerlijke kattensnoepjes te vinden zijn.

Hang ook eens wat leuke kattenspeeltjes op aan touwtjes. De meeste katten vinden het geweldig om hier tegenaan te slaan met hun pootjes.

Ook katten vinden een comfortabele slaapplek erg lekker. Dus koop één keer in de zoveel tijd een nieuw mandje of speciaal stoffen kattenhuisje voor de kat om hem weer een fris en lekker plekje te geven.

Je huisdier mag ook wel eens verwend worde
© Pixabay.com

Voor de knaagdieren

Ook voor knaagdieren kun je een speciaal taartje maken, bijvoorbeeld met verschillende groenten. Niet iedere groente is geschikt voor een knaagdier, dus check wel vooraf even welke groenten gebruikt kunnen worden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een paprika uithollen en daar allemaal groenten in steken.

Een knaaghuisje is natuurlijk helemaal geschikt voor een verwenbeurt voor knaagdieren. Behalve dat ze graag knagen, vinden ze het ook leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Bouw bijvoorbeeld een huisje van karton of wilgenhout. Zorg wel dat het materiaal waarmee je de onderdelen aan elkaar vastmaakt niet schadelijk zijn. Sisal of hennepvezel touw kan meestal geen kwaad.

Voor alle huisdieren geldt eigenlijk hetzelfde, je verwent ze het meeste met aandacht. Dus neem regelmatig de tijd voor je huisdier. Ga er mee spelen, geef ze iets lekkers, zorg voor een heerlijke slaapplek en laat ze niet al te lang alleen. Als je altijd voldoende tijd en aandacht hebt voor je huisdier, verwen je ze eigenlijk iedere dag al een beetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *