We kunnen er al eeuwenlang niet zonder: labels. Of het nu op potjes, flesjes, dozen, mappen, ordners of een verpakking is, labels kom je overal tegen. We gebruiken deze om onze spullen beter te organiseren en dat geeft ons dan een weer beter gevoel. Immers, een goed georganiseerd systeem werkt beter en sneller.
De geschiedenis van het label
Etiketten of labels worden al eeuwenlang gebruikt. In het verre verleden worden deze gemaakt van hout of papier. In 1935 vindt er een revolutie plaats op het gebied van labels. De Amerikaan Ray Stanton Avery vindt, door het gebruik te maken van een oude wasmachinemotor, het zelfklevende label uit. Vanaf dit moment kunnen labels overal opgeplakt worden, waardoor er een behoorlijke tijdsbesparing ontstaat. In plaats van ergens iets aan te hangen, kun je nu plakken.
Wat zijn labels eigenlijk?
Er is nogal wat verwarring onder de mensen wat een label nu eigenlijk precies is. Er doen namelijk ook namen als etiket en sticker de ronde. In principe zijn dit allebei vormen van labels, maar met verschillende eigenschappen en toepassingen. Een label hoeft namelijk niet altijd te plakken, denk maar aan een label aan je koffer als je op vakantie gaat. Een sticker heeft meestal een eenmalige boodschap, bijvoorbeeld een waarschuwing. Een etiket geeft vaak veel informatie over het product waarop het geplakt is.
Waarvoor gebruik je labels?
Er zijn duizenden doeleinden te bedenken waarvoor je labels kunt gebruiken. In de meeste gevallen zal je een label gebruiken om bepaalde zaken te sorteren. Denk bijvoorbeeld eens aan schoolschriften die het label van het vak krijgen. Ook zijn labels ontzettend handig als je voedsel wil invriezen. Op het diepvrieszakje plak je een label met de naam van het product en de houdbaarheid. Een ander voorbeeld is het gebruik van labels op mappen, ordners of formulieren. Je kunt hiermee bijvoorbeeld aangeven welke stukken er in een bepaalde map zitten.
Welke soorten labels zijn er?
Labels zijn er in allerlei soorten en maten. Wat betreft het gebruik hiervan, is het verstandig om jezelf hierover enige vragen te stellen. Bijvoorbeeld, ga je het label permanent gebruiken of maar voor eventjes? In dat laatste geval is het handig dat deze snel te verwijderen is. Wil je dat het label opvalt? Neem dan een felgekleurde. Om iets te adresseren gebruik je meestal rechthoekige labels. Ronde labels gebruik je vaak om aan te geven van wie bepaalde spullen zijn.
Wat kosten labels?
De meeste mensen willen graag goedkope labels van een goede kwaliteit. Dat is op zich een prima idee, maar het valt nog niet mee om deze te vinden. Vaak loop je tegen goedkope labels aan, maar is kwaliteit slecht. Of je hebt kwalitatief goede labels en is de prijs ontzettend hoog. Kijk daarom eens op de website van www.crazylabels.be. Hier vind je namelijk wel labels van goede kwaliteit en ook nog eens voor een aangename prijs. Daarbij heeft Crazy Labels een zeer uitgebreid assortiment en het moet wel heel gek zijn, wil jouw favoriete label er niet bij zijn.