Vrije Tijd

Maak een herfstige tocht met je paard

De herfst is in het land, en wat is er dan beter dan op een zondagmiddag een herfstige tocht met je paard te maken? Samen rijd je door de kleurrijke bladeren, met je zon op je snoet en frisse wind door je haren. In dit artikel geven we je de mooiste bossen in België mee om met je paard op tocht te gaan.

© Pixabay.com

Wat neem je mee?

Voor je aan je tocht met je favoriete viervoeter start, zorg je dat je al het juiste materiaal meeneemt. Denk aan een goed zadel, halster en natuurlijk een halstertouw om je paard te voet te begeleiden. Neem voor jezelf ook comfortabele kledij mee en eventueel een snackje. Voorzie wat fruit, boterhammen en genoeg water. Als het regent kan je ook voor jezelf en je paard een regenuitrusting meenemen.

Trek naar de Ardennen

De Ardennen is voor de meeste van ons al iets verder, maar wel de perfecte locatie voor een herfstige wandeling. Hier vind je prachtige en ook avontuurlijke routes zoals de Chevauchée des vallées sauvages of de Chevauchées de Saint-Monon. Deze laatste tocht is 31 km lang en leidt je langs duurzaam beheerde bossen zoals Saint-Michel-Freyr en Fourneau Saint-Michel. Waarom zijn deze tochten een echte must voor elke paardenliefhebber? Ze nemen je mee langs ongerepte natuurgebieden, je doet heel wat hoogteverschillen en je kan genieten van paden die specifiek bedoeld zijn voor ruiters. Ten slotte vind je in de Ardennen ook manèges waaruit je je tocht kan starten, en die een slaapplaats aanbieden in de natuur, zoals Les Cavaliers de Saint-Remacle. Vergeet ook geen staldeken voor je paard mee te nemen als je er een weekendje van maakt. Zeker de moeite waard dus! Lees zeker dit artikel voor meer inspiratie voor ruitertochten in de Ardennen.

© Pixabay.com

Diervriendelijkheid in Limburg

De Limburgers worden vaak als de sympathiekste van Vlaanderen gezien, en niets is minder waar als het over paarden gaat. Wist je dat er in Limburg zelfs paardvriendelijke cafés zijn? Deze zijn langs het ruiterroutenetwerk gelegen en hier kan je genieten van een lekker pintje bier terwijl je paard rustig staat te grazen. Om er een heel weekend van te maken vind je ook paardvriendelijke logies terug waar jij én je paard kan overnachten. Rond Pelt, Achel, Lommel en Bocholt vind je tal van mooie routes.

Waar trek jij naartoe deze herfst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *