Carrière

3 manieren om jouw bedrijf te promoten

Heb je net een nieuw eigen bedrijf gestart? Gefeliciteerd! Dit is een mooie eerste stap in je verdere carriere. Hoewel het opzetten van een bedrijf vrij gemakkelijk is, is het zorgen voor een beetje naamsbekendheid een grotere uitdaging. Er zijn wereldwijd miljoenen bedrijven, dus het zal niet makkelijk zijn om juist jouw bedrijf op te laten vallen.  in dit artikel vind je dan ook een aantal basistips om mee te beginnen wanneer je jouw bedrijf meer naamsbekendheid wil geven. Zo word jij binnen no-time gevonden door de juiste doelgroep en kan jouw bedrijf gaan groeien. 

© Pixabay.com

Verspreid je bedrijfsnaam

Allereerst is het belangrijk om een passende naam te kiezen voor je bedrijf. Je kunt hiervoor simpelweg kiezen voor je eigen naam, of een variant daarvan, maar het is leuker om een opvallende en pakkende naam te kiezen. Een naam die mensen makkelijk onthouden en die past bij het product of de service die je wil verkopen. Heb je eenmaal een pakkende naam verzonnen? Dan is het slim om daar ook een passend logo bij te bedenken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook iemand anders inschakelen om een logo voor je te ontwerpen. Als alles gereed is, kun je merchandise laten ontwikkelen voor je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld een paraplu bedrukken met je logo. Dat is vrijwel gratis manier om je bedrijfsnaam aan de wereld te laten zien en zo misschien wel wat klanten binnen te halen. 

Investeer in online marketing

Een andere goede manier voor meer naamsbekendheid in om te investeren in online marketing. Zorg voor een website waarop je jouw product of service verkoopt. Vervolgens kun je er middels online marketing voor zorgen dat deze website beter online gevonden wordt en dat daarmee de kans vergroot wordt dat potentiële klanten erop terecht komen. Online marketing is echter vrij complex en kent vele verschillende aspecten. Je kan ervoor kiezen om zelf een aantal cursussen te volgen, maar het is wellicht verstandiger om het uit te besteden. Je kan hiervoor het beste terecht bij een online marketing bureau of een freelance online marketeer. 

© Pixabay.com

Mond op mond reclame

Tot slot is er nog de oudste en tevens goedkoopste manier om je bedrijf te promoten, namelijk mond op mond reclame. Praat met je familie en vrienden over je nieuwe bedrijf en vraag hen om ook anderen hierover te vertellen. Op die manier zullen vrij snel vrij veel mensen van het bestaan van je bedrijf af weten. Een wellicht nog snellere en moderne manier van mond op mond reclame is social media. Via social media kun je gratis en gemakkelijk je eigen bedrijf promoten. Maak een leuke, opvallende post en verspreid deze onder je eigen netwerk. Zorg dat je dit regelmatig doet en probeer volgers er ook bij te betrekken voor een beetje interactie. Een winactie is hier een goede manier voor. Uiteindelijk is het een kwestie van even doorzetten, maar hard werk zal altijd lonen. Voor je het weet is jouw bedrijf groter dan je ooit had durven dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *