Vrije Tijd

Tips om Antwerpen te ontdekken

Prijkt Antwerpen al langer op je lijstje van must do citytrips? Dan is het hoog tijd om deze stad van wereldformaat te ontdekken. In Antwerpen is namelijk wel altijd iets te zien en te beleven. Hoe je dat best doet en welke wijken, musea en hotspots zeker het bezoeken waard zijn, lees je hieronder.

© Pixabay.com

Boottocht

De haven van Antwerpen is één van de meest toonaangevende in de hele wereld. Wist je dat ze een oppervlakte heeft van ongeveer 17.000 voetbalvelden? Daarmee is ze de grootste ter wereld. Tijdens een rondvaart heb je de kans om meer te leren over deze prachtige kant van Antwerpen.

Cogels-Osylei

Zin om één van de mooiste straten van België te ontdekken? Dan moet je in de Cogels Osylei in Antwerpen zijn. Hier vind je de mooiste architecturale pareltjes van herenhuizen, in eclectische belle époque-stijl. Je woont je er zo in de 19de eeuw! De Cogels-Osylei bevindt zich in de prachtige wijk Zurenborg. Je vindt er tal van bars, cafeetjes en restaurants. Ontdek er tevens de bruisende Dageraadplaats: een plein dat tot de verbeelding spreekt!

Tuktuk

Antwerpen ontdekken via een tuktuk? Waarom niet! Je kan zo alle leuke wijken ontdekken zoals het Eilandje, het historisch centrum, Antwerpen Noord, Zurenborg, het Zuid en nog veel meer. Ontdek de pakhuizen, cafeetjes aan het water, musea en gezellige resto’s van deze stad.

© Pixabay.com

Het Steen

Antwerpen kan je op vele manieren ontdekken, zoals met een tuktuk, boot of fiets. Zin in meer activiteiten Antwerpen? Bezoek dan het Steen: een eeuwenoud kasteel en oudst bewaarde gebouw van Antwerpen. Het gebouw heeft in de loop der jaren dienst gedaan als gevangenis, als woning maar ook als museum. Vandaag de dag is het een toeristische hotspot voor iedereen die Antwerpen wil ontdekken. Rep je dus snel naar dit sprookjesachtig kasteel!

MAS

Het MAS of Museum aan de Stroom is meer dan gewoon een museum. Het is gehuisvest in een indrukwekkend pakhuis in de hippe wijk het Eilandje. Op het imposante dakterras heb je een prachtig uitzicht over Antwerpen. Binnenin kan je 7 museumzalen ontdekken met boeiende tentoonstellingen en een eigen collectie.

Middelheimmuseum

Ben je een liefhebber van beeldhouwkunst? Breng dan een bezoekje aan het outdoor museum Middelheim. Je ontdekt er zowel moderne als hedendaagse kunstwerken van Belgische makelij zoals Panamarenko, Permeke en Rik Poot. Bovendien kan je het museum gratis bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *