Vrije Tijd

Planten in huis verdrijven de stress

Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? Wanneer je last hebt van stress, is het wel zo fijn dat jouw woning zo stressvrij mogelijk is. Wanneer je dan thuiskomt na een drukke dag op het kantoor, kun je fijn ontspannen in huis. Maar hoe zorg er je nu voor dat jouw huis een stressvrij thuis wordt? Een slimme manier om jouw woning stressvrij te maken, is door de inrichting zo aangenaam mogelijk te maken. Een manier hoe je dit kunt bereiken, is door gebruik te maken van planten in huis. In dit artikel lees je waarom kamerplanten perfect zijn voor een stressvrije woning.

Planten in huis verdrijven de stress
© Pixabay.com

Goed groen gevoel
Uit onderzoek is gebleken dat de groene kleur van planten een positieve werking hebben op de gemoedstoestand van de mens. Deze natuurlijke kleur zorgt voor een hoger geluksgevoel. Jouw woning ziet er niet alleen een stuk gezelliger uit met planten in huis, ook zorgt het onbewust voor een beter gevoel. Het maakt hiervoor niet uit of je echte planten in huis haalt, of gebruik maakt van kunstplanten en bloemen.

Verhoogt het zuurstofgehalte en reinigt
Planten zijn er niet alleen voor de esthetiek in huis, ook geven deze groene vrienden extra zuurstof af. Zo wordt jouw woonruimte natuurlijk voorzien van extra zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de ruimte als prettiger wordt ervaren. Daarnaast hebben planten ook een reinigende functie. Ze kunnen de lucht reinigen door hun uitstoot aan goede stoffen. Daarom ruikt een kamer met planten ook een stuk frisser, dan een ruimte zonder planten.

Een echte thuis
Je kunt je pas echt goed ontspannen thuis, wanneer je je er ook echt thuis voelt. Wanneer je last hebt van stress, is het wel zo belangrijk dat je een eigen stressvrije plek hebt. Een huis dat niet of nauwelijks is ingericht, kan moeilijk als thuis aanvoelen. Neem daarom de tijd om jouw woning aan te kleden en maak de kamers pas echt af door planten toe te voegen. Zo komt jouw huis pas echt tot leven.

Planten in huis verdrijven de stres
© Pixabay.com

Ontspannen taak
Planten in huis vergt natuurlijk ook enige verantwoording. Je moet de planten namelijk goed onderhouden. Wanneer je gestrest bent, is een ontspannende taak of bezigheid van groot belang. Het onderhouden van jouw kamerplanten kan een perfecte taak zijn. Niet alleen moet de planten water geven, maar je moet ze ook op tijd verpotten zodat ze genoeg groeiruimte hebben. Het onderzoeken van de planten en de verzorging van de planten kan een ontspannende taak en hobby zijn. Dit is ideaal wanneer je last hebt van stress en moeilijk kunt ontspannen. Geniet van de handen in de aarde en even ergens anders mee bezig zijn dan jouw stressfactoren.

Wil je ook meer kunnen ontspannen wanneer je thuis bent? Zorg er dan voor dat je wat groen geluk in huis haalt. Kamerplanten zorgen voor een hoger geluksgevoel en geven de ruimte een aangename sfeer. Daarnaast is het onderhouden van de planten een ideale manier om te ontstressen. Lekker even met de handen in de aarde en je nergens zorgen over hoeven maken. Zo ziet jouw woning er niet alleen stijlvol uit, maar kan het ook jouw stressniveau verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *