Vrije Tijd

Je ontbijtkast organiseren en opfleuren? Dat doe je zo!

Als echte koffie en thee liefhebber, hebben jullie thuis waarschijnlijk wel zo’n kast of schuif vol theezakjes, koffiecapsules, koffiebekers, cornflakes, suiker, chocolaatjes en andere spulletjes. Een echte ontbijtkast is dat ook wel. Ziet die er soms ook wat rommelig uit? En heb je te veel wat je niet gebruikt? Je leest hier hoe je je koffiecups en ontbijtkast kan organiseren en opfleuren zodat je elke dag kan plukken!

Je ontbijtkast organiseren en opfleuren Dat doe je zo
© Pixabay.com

Marie Kondo die kast

Vaak krijgen we theezakjes of koffietassen cadeau en zo staat je kast al snel vol met dingen die je niet gebruikt. Als je je kast echt wel organiseren, moet je enkel bijhouden wat je dagdagelijks nodig hebt. Marie Kondo heeft ons allemaal geleerd hoe we moeten opruimen: brengt iets je vreugde? Nee, dan heb je het niet nodig. Veel ontbijtgerief kan je kwijt in de kringloopwinkel of kan je weggeven aan anderen omdat het lang goed blijft. Heeft het toch een sentimentele waarde? Dan kan je theetassen gebruiken als mooie pennenhouder of als een opbergdoosje. Knutsel bijvoorbeeld een leuk deksel of haal wat verf uit de kast en maak van die theetassen of koffiecups die je toch niet gebruikt, een leuk decoratie item in je huis. Maak je er iets persoonlijk van en voeg je een tekstje toe? Dan kan het ook een perfect gercycleerd cadeau zijn!

Elke morgen een goedemorgen

Nu de rommel uit je kast is, is het tijd om alles netjes op te bergen. In een ontbijtkast heb je veel kleine spullen zoals capsules, koffiepads, filters voor filterkoffie en kleine koffiecups. Je hebt een goede organisatie nodig om ervoor te zorgen dat het niet elke dag opnieuw een rommeltje is. Dus investeer in doorzichtige opbergers, theedozen, draaiplateaus met vakjes en rieten dozen. Zo’n opbergdozen hoef je niet per se nieuw te kopen. Heb je nog grote illy of andere blikken dozen? Steek hier je koffiepads in. Een mooie grote theetas die je niet meer gebruikt? Vul het met losse suiker of capsules. Zorg dat alles in het zicht staat en zorg voor verschillende niveaus als je een diepe kast hebt.

Je ontbijtkast organiseren en opfleuren Dat doe je z
© Pixabay.com

Carpe diem!

Alles is opgeruimd en staat netjes. Hoe maak je nu elke dag extra gezellig? Zorg dat je leuke en mooie koffiecups hebt en ook een goed koffiemachine. Zo maak je van elke morgen een leuke routine. Zet op het aanrecht of hang in je keuken omhoog wat je echt mooi vindt? Tassen in allerlei kleuren? Stel ze gerust ten toon! Zo pluk jij elke dag de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *