Shoppen

Trotseer de winter met je eigen winter apotheek

Tijdens de winter ben je meer vatbaar voor bacteriën en virussen die de ronde doen. Je zo goed mogelijk proberen wapenen met natuurlijke middelen en een gezond eetpatroon is zeker een aanrader. Heb je toch een virus te pakken? Dan zijn er wel enkele middeltjes om het comfort te verhogen tijdens het ziek zijn. We zetten ze voor jou op een rijtje.

© Pexels.com

Vitamines

Uiteraard kun je je maar beter wapenen tegen de winter door je immuniteit maximaal te houden. Dat doe je door gezond te eten en te sporten, maar daarnaast zet je ook beter in op een vitaminekuur die je een extra boost geeft tijdens de winter. Kies een vitamine die de tekorten die ontstaan in de winter, goed aanvullen. Een extra portie vitamine D is zeker een aanrader nu de zon veel minder straalt. Wil je graag een extra aanvulling op je dagelijkse eetpatroon, dan kun je ook een extra voedingssupplement nemen.

Verkoudheid

Jammer genoeg zijn verkoudheden tijdens de winter een reëel risico met alle gevolgen van dien. Snotteren, niezen en keelpijn zijn vaak de eerste symptomen van een verkoudheid. Zoek je wat verlichting voor een verstopte neus, dan is een neusspray zoals rhinospray een effectief middel. Deze medicatie verlicht de symptomen zodat je weer wat vrijer kunt ademen door de neus wat het comfort tijdens je verkoudheid ten goede komt. 

Maagproblemen

Bij het ‘vallen van de bladeren’ durven er allerlei kwaaltjes en klachten opduiken en dat is ook zeker zo voor maag- en darmproblemen. Naast de medicatie die de arts voorschrijft, kun je bij maagproblemen ook eens een natuurlijk middel nemen zoals antimetil. Met gember als hoofdingrediënt zorgt dit middel ervoor dat je maag lichter aanvoelt. Je kunt het middel ook gebruiken wanneer je wat zwaarder gaat eten op restaurant bijvoorbeeld of om een goede spijsvertering te stimuleren.

Winterhanden

Ben je gevoelig voor de kou en heb je soms last van ruwe handen? Zorg er dan voor dat je voldoende warm gekleed bent en schaf je een muts en sjaal aan die jou beschermen tegen de ergste winterkou. Smeer je handen ’s morgens en ’s avonds in met een crème op basis van bijvoorbeeld olie zodat je eindelijk komaf kunt maken met pijnlijke kloven. 

© Pexels.com

Gezonde lippen

Misschien ben je sowieso een fan van lippenbalsem maar in de winter zijn ze echt een must om de vrieskou te trotseren. Vermijd een kloof in je lip die wat minder snel herstelt en gebruik een lippenbalsem die jou beschermt tegen uitdroging. Reageer je soms nogal allergisch, kies dan een variant zonder parfum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *