Shoppen

Make-up geheimen: essentiële make-up voor onderweg

Het liefst neem je natuurlijk al jouw make-up mee op reis. Buiten het feit dat dit niet praktisch is, gaat er helaas ook wel eens iets kapot onderweg. Wanneer je met het vliegtuig reist, ben je bovendien beperkt in het aantal vloeistoffen dat je mee kunt nemen. Daarnaast is het de vraag waar je heen gaat. Ga je op vakantie naar de zon? Naar een bruiloft of een sollicitatiegesprek? En wat zit er in een basis make-up tasje? In een dagelijks make-up tasje zitten basisproducten zoals een foundation poeder, wenkbrauw potlood, mascara en blush. Pas een make-up tas altijd aan op de gelegenheid. Kun jij nog wel wat hulp gebruiken? Dan volgen hier een aantal essentiële make-up geheimen.

Make-up geheimen essentiële make-up voor onderweg
© Pixabay.com

Ik ga op zonvakantie en neem mee …

Stop nooit make-up in je koffer! Zeker geen poeder, oogschaduw paletten of highlighters. Dit zijn vaak dure producten en ze gaan gegarandeerd kapot. Dat is zonde. Stop ze daarom altijd in je handtas, zodat je deze producten zorgvuldig kunt vervoeren. Wanneer je op zonvakantie gaat, is het verstandig om make-up en verzorgingsproducten te gebruiken met SPF 15 mee te nemen. Dit beschermt jouw huid tegen de zon en voorkomt rimpels. Zonnebrand breng je na een dagcrème en voor je make-up aan. Neem daarnaast waterproof mascara mee. Door hoge temperaturen loopt make-up sneller uit. Waterproof producten blijven langer zitten, maar zijn ook iets lastiger te verwijderen. Vergeet daarom niet een speciale make-up remover in jouw koffer te stoppen.

Make-up tasje voor een bruiloft

Wanneer je naar een bruiloft gaat, neem je meestal een clutch of avondtasje mee. Helaas past hier weinig make-up in. Je zult dus selectief moeten zijn. Sowieso mogen een poeder en een lipgloss niet ontbreken. Een poeder voorkomt dat je glimt op de foto’s. Lipgloss moet weliswaar vaker bijgewerkt worden dan een lippenstift, maar met al die hapjes, taart en drankjes die voorbij komen is het eenvoudiger om even een glosje aan te brengen. Bovendien wil je niet bij iedereen lippenstift achterlaten op de wang. Ben je de hele dag uitgenodigd? Neem dan een donkere oogschaduw mee. Met oogschaduw tover je in een handomdraai een avond make-up op je gezicht. Heb je gelijk even tijd om op de toilet even bij te kletsen met jouw nieuwe schoonfamilie.

Make-up geheimen essentiële make-up voor onderwe
© Pixabay.com

Sollicitatiestress en make-up

Bij een sollicitatiegesprek horen zenuwen en van zenuwen ga je zweten. Neem daarom altijd een matte foundation poeder of baking poeder mee naar een sollicitatiegesprek. Glimmende plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. De meeste poeders hebben een handig spiegeltje. Wanneer je toch in de spiegel kijkt, controleer dan gelijk of je lippen er nog goed uitzien. Zit er geen lippenstift op je tanden? Lippenstift of lipgloss zorgen voor een verzorgde uitstraling. Breng thuis altijd eerst lippotlood aan, zodat de lippenstift niet uit kan lopen. Werk onderweg bij. Zeker als je iets hebt gegeten of gedronken. Neem tot slot een verfrissende gezichtsspray mee. Hierdoor krijgt je gezicht een natuurlijke en gezonde glans waardoor je er energiek uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *