Vrije Tijd

De 5 mooiste pretparken van Nederland

Nederland heeft welgeteld 42 pretparken. Ruime keuze dus. Hier zijn de 5 mooiste pretparken Nederland.

De Efteling

De Efteling bevindt zich in het Limburgse Kaatsheuvel. De Efteling is het meest bezochte en daarmee ook het meest populaire attractiepark van Nederland. Met zijn 72 hectare is het het grootste park in de Benelux. Van het Sprookjesbos tot de Vliegende Hollander, het grote park en de diversiteit van attracties maakt dat het geschikt is voor elke leeftijd. Een entreeticket heb je voor €38,-. Mocht een dag niet genoeg zijn, dan zijn er meerdere opties om te blijven overnachten.

© Pixabay.com

Duinrell

De grootste avonturen in het groen bevinden zich in Wassenaar. Met zijn 41 attracties is er in Duinrell veel te doen. Duinrell onderscheidt zich met het grootste waterpark en glijbanenparadijs in de Benelux, het Tikibad. Hier moet dan wel apart voor betaald worden. Duinrell beschikt over een vakantiepark voor wie meerdere dagen wil verblijven. Voor alleen het attractiepark betaal je €19,95, met het Tikibad erbij in wordt dit €26,50 per persoon.

Attractiepark Slagharen

In Slagharen staat alles in het thema van het wilde westen. Zo ga je met de boottocht Wild West Adventure door het wilde westen heen en bestel je je eten bij cowboys. Val 40 meter naar beneden in de Free Fall en stap in de eerste triple launch achtbaan van Nederland. Daarbij kun je ook het waterpark Aqua Mexicana of het Klimpark Black Hill Ranger Path bezoeken. Voor meerdere dagen Slagharen is er ook mogelijkheid om te overnachten. Attractiepark Slagharen werkt met een dynamisch prijsbeleid waardoor de kosten per dag verschillen. Over het algemeen zal je uitkomen rond de €20,- per persoon.

Walibi Holland

HARDGAAN, misschien ken je die wel, de beroemde slogan van Walibi Holland. Walibi bevindt zich in de provincie Flevoland, in Biddinghuizen. Een echte achtbanenfan is hier goed op zijn plek, Walibi heeft maar liefst 8 verschillende achtbanen. Naast zijn attracties staat Walibi ook bekend om zijn vele festivals. Zo vind je een groot evenemententerrein van 80 hectare naast het attractiepark. Als voorbeeld Walibi Fright Nights, het Halloween-evenement waarbij er acteurs door het park lopen om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Voor een dagje Walibi betaal je per persoon boven de 12 jaar rond de € 30,-, afhankelijk van hoog- en laagseizoen.

© Pixabay.com

Avonturenpark Hellendoorn

Boven de Sallandse Heuvelrug, tussen Zwolle en Almelo vind je Avonturenpark Hellendoorn. Als je zoekt naar achtbanen en wildwaterbanen zit je hier goed. Op een warme dag kun je ook het Aquaventura Slidepark bezoeken, met 11 spectaculaire waterglijbanen. Het avonturenpark bezit de Sungai Kalimantan, de langste rapid rivier in Nederland en de Dicovery Club, de enige interactieve darkride van Nederland. Voor een online ticket ben je zo’n € 17,50 kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *