Vrije Tijd

Citytrips met een vleugje natuur

Zoek jij een mooie vakantiebestemming met al het leuks van de stad, maar ook de rust van de natuur? Met een citytrip dicht bij de natuur kun je genieten van beide opties. Je kunt heerlijk tot rust komen in de natuur, maar ook shoppen in de stad, cultuur ervaren en lekker uit eten. In dit artikel lees je de beste steden voor een citytrip met een vleugje natuur.

Citytrips met een vleugje natuur
© Pixabay.com

Luxemburg stad
Luxemburg stad is de hoofdstad van Luxemburg en opgedeeld in een oud en nieuw gedeelte. Het oude gedeelte van de stad ligt in een prachtig dal dat ook nog eens dicht bij de natuur is. Ontdek de historie van deze oude stad, geniet van de moderne binnenstad en stap ook nog eens gauw de natuur in. Een paar daagjes naar Luxemburg in combinatie met de dichtbijgelegen natuur, is een ultieme vakantie.

Marseille
Geniet van een onvergetelijke vakantie is het heerlijke zuiden van Frankrijk. Marseille is een grote en populaire havenstad aan de Côte d’Azur. De stad heeft een rijke historie en een groot aanbod aan cultuur, winkels een eetgelegenheden. Je kunt tijdens jouw citytrip de kust bezoeken. Wanneer je een kilometer of 10 van Marseille vandaan bent, kun je prachtige en verlaten kusten vinden. Ook kun je natuurlijk een dagje toeren door de omgeving van Marseille. Marseille ligt namelijk in een prachtig gebied met zee, bergen, velden en meer.

Dubrovnik
De Kroatische stad Dubrovnik heeft zijn faam vooral de laatste jaren te danken aan Game of Thrones. Deze oude havenstad is het toneel van deze populaire serie. Daarnaast is deze stad niet alleen dicht aan het water, maar ook omringd met natuur. Loop de bossen in of geniet van een dagje aan het strand terwijl je deze Oost-Europese stad bezoekt.

Citytrips met een vleugje natuu
© Pixabay.com

Parijs
Bij Parijs denk je wellicht eerder aan de Eiffeltoren en de Hausmann architectuur, maar wist je dat Parijs ook voor natuurliefhebbers veel te bieden heeft? Deze stad heeft namelijk veel grote stadsparken en grote kassen die je kunt bezoeken. Sluit jouw bezoek aan het Louvre af met een wandeling door het direct aangelegen park Tuilleries. Wil je meer natuur? Neem dan de stadstrein naar kleine plaatjes verderop.

Edinburgh
Dit is dé stad van het theater. Bezoek Edinburgh in de zomer tijdens het toneelfestival of in de koudere maanden om de magie van deze oude stad te ervaren. Edingburgh is een oude Schotse stad dat vooral door haar architectuur woord geprezen. Deze stad is perfect voor een citytrip, want de stad is relatief klein en ligt dicht bij de natuur. Je kunt om de stad heen wandelen en klimmen naar een hoger gedeelte in een duinrijke omgeving. Vandaag dit punt heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Er zijn genoeg steden die je perfect kunt bezoeken in combinatie met natuur. Je kunt de grote steden opzoeken en een middag spenderen in een stadspark. Wil je meer natuur ervaren? Kies dan voor een stad die bijvoorbeeld aan zee ligt of is omgeven van natuur. Je kunt op deze manier genieten van het beste van de twee opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *