Vrije Tijd

Het perfecte doopfeest organiseren, hoe begin je eraan?

Wil je je kindje laten dopen, dan hoort een doopfeest er uiteraard ook bij. Nodig je vrienden en familie uit om de doop van je kindje te vieren. Je wil natuurlijk dat je gasten niets tekort komen. Een lekker hapje, een drankje, versiering, … Bij de organisatie van een doopfeest komt veel kijken, daarom hebben wij enkele tips verzameld om het perfecte doopfeest te organiseren. 

© Pixabay.com

Thuis feesten 

Soms kan je het feest geven in een zaaltje naast de kerk, maar dat is zeker niet altijd het geval. Dan moet je uiteraard op zoek naar een leuke locatie voor je feest. Je ziet meer en meer de trend waarbij je het feest thuis geeft en je DIY versiering toevoegt.  Je bent meer op je gemak en kan kiezen hoe je het het feest wil aankleden. Je hebt meer controle en je kan ervoor zorgen dat je gasten zich helemaal thuis voelen. Als je veel kindjes verwacht, heb je ook al wat speelgoed bij de hand en moet je niet alles meesleuren naar een andere locatie. We raden je wel aan om een cateringbedrijf te laten komen, zo moet je je geen zorgen maken over de bediening en kan je zelf meer tijd doorbrengen met je gezelschap. 

De beste snacks 

Wil je je gasten iets te drinken of te eten geven, dan is een barbecue of een buffet altijd heel handig, zodat je niet heel de middag staat te koken en je zelf mee kan genieten van je feest. Ook foodtrucks zie je tegenwoordig overal. Ze zorgen voor een leuke sfeer en je gasten kunnen kiezen wat ze eten. Een foodtruck wordt vaak gelinkt aan vettige snacks, maar dat is niet meer het geval. Je kan zelfs echte culinaire hapjes geven aan je gasten, omdat de snacks ter plaatse vers worden bereid. De Fingerfood Truck bijvoorbeeld maakt leuke fingerfood hapjes van topkwaliteit. Dat gaat van zoete aardappelfrietjes tot de beste chocomousse of tiramisu. Je kan de menu helemaal aanpassen aan je wensen. Het zorgt ook voor een sfeervol decor. 

Heb je liever iets zoet? Kies voor beschuit met muisjes. Dit is een eeuwenoude traditie als er een kindje geboren wordt. Ben je niet zo traditioneel ingesteld, dan zijn er uiteraard leuke alternatieven zoals M&M’s met je eigen tekst, een taart met de naam van je pasgeboren kindje of cupcakes die helemaal bij het thema van je feest passen. Vergeet ook zeker de doopsuiker niet mee te geven aan je gasten op het einde van de middag of avond, zodat ze een leuke herinnering hebben. 

© Pixabay.com

Unieke decoratie 

Wat niet mag ontbreken op een doopfeest is een gastenboek waar je familie en vrienden lieve woorden kunnen neerschrijven. Maak er een uniek aandenken van door enveloppen in je boek te plakken waar je gasten de boodschap in kunnen stoppen. Zo kan niet iedereen het direct lezen en zorg je voor een echte ontdekking. Wil je het nog specialer maken? Laat je gasten Polaroid foto’s nemen en ze in enveloppen steken met een boodschap erbij. Zo heb je aan het einde van de dag niet alleen leuke tekstjes, maar je houdt er ook een leuk fotoboek aan over. Daar kan je nog jaren van genieten. 
De naam van je kind laten terugkomen in je decoratie wordt steeds populairder.  Denk maar aan een grote ballon met de naam van je kind op of servetten waarop de naam van je kindje gedrukt staat. Zo zet je het feestvarken direct in de spotlights en wordt je versiering veel persoonlijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *