Shoppen

Jouw deur schadevrij openen

Jezelf buitensluiten, een afgebroken sleutel in het slot of beschadigingen aan het slot kunnen ervoor zorgen dat je een slot niet meer kunt openen. Dat is vervelend, want nu kun je een woning niet meer binnengaan. In het geval van een afgesloten sleutel in het slot kun je proberen om de sleutel uit het slot te verwijderen. Met een dun haakje of gereedschap lukt het soms om de sleutel uit het slot te halen. Heb je geen zin in gepruts of ben je niet zo handig? Dan is het slim om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan snel en efficiënt jouw voordeur schadevrij openen.

© Pixabay.com

Hoeveel kost het om een slot schadevrij te openen?

Bij het inhuren van Belgische slotenmakers ben je wellicht benieuwd naar het tarief wat ze vragen. Het tarief voor het openen van een voordeur slot is afhankelijk van meerdere factoren. Zo ligt het aan het soort slot wat hebt. Een meerpuntssluiting is ingewikkelder om te openen dan een eenvoudig slot. Een slotenmaker is dan meer tijd kwijt met het openen van het slot. Daarnaast speelt het materiaal en gereedschap ook een rol in bepalen van de prijs. Kan de slotenmaker het slot openen zonder schade of moet het slot in zijn geheel vervangen worden? Daarnaast speelt mee of het een spoedklus is. Bij een spoedklus rekenen Belgische slotenmakers vaak een meerprijs. Dat geldt ook wanneer je een slotenmaker belt midden in de nacht of in het weekend. Er komt dan een toeslag op het normale tarief.

© Pixabay.com

Zelf proberen het slot te openen

Heb je situatie waarin de deur dichtgevallen is en jezelf hebt buitengesloten? Je kunt in eerst instantie proberen zelf het slot te openen. Bijvoorbeeld wanneer de sleutel nog aan de binnenkant van de deur zit. Met een paperclip of een stuk ijzerdraad kun je proberen het slot te draaien. Ook kun je een hard plastic pasje, zoals een bankpas, gebruiken om de deur te openen. Je kan het pasje door de schuifnaad van de deur schuiven om de grendel terug te duwen. Hierdoor kan je deur wellicht openen. Het is niet aan te raden om zelf te gaan sleutelen aan het slot. Een deur openen met grof gereedschap is een slecht idee. Niet alleen krijg je wellicht schade aan de deur, maar ook het slot gaat kapot. Je moet dan niet alleen een slotenmaker bellen voor het vervangen van het slot, ook moet je de schade aan de deur repareren. Dat kost nog veel meer geld. Wanneer je hebt buitengesloten of je slot is kapot is het slimste om direct een slotenmaker te bellen. Je bespaart je tijd en moeite door het uit handen te geven aan een vakman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *