Seks & Relaties

5 signalen dat intimiteit gewoon seks is geworden

Intimiteit komt tot stand in een relatie wanneer er sprake is van genegenheid, tederheid, vertrouwen, delen en begrip. Dit zijn de emoties die ons in staat stellen om in onze relaties volledig van twee naar één te gaan. Het zijn ook de emoties die we identificeren met het volledig liefhebben van een andere persoon.

© Pixabay.com

Wanneer dingen achteruit gaan in een relatie, is het verlies van intimiteit het eerste wat veel mensen merken. Zelfs als we niet helemaal kunnen benoemen wat er veranderd is of waarom, merken we dit op. Het verlies van intimiteit brengt een merkbare verandering teweeg in de manier waarop we seks hebben met onze partner. 

Wat zijn enkele tekenen dat dit aan het gebeuren is?

1. Je merkt dat je je voorbereidt op seks met je partner omdat het een bepaalde dag van de week is en jullie altijd seks hebben op die dag.

2. Knuffelen, samen lachen en geheimen die altijd deel uitmaakten van het samenzijn, worden vervangen door lange zuchten en ongeïnteresseerde reacties. Ook de spannende dingen, zoals het uitzoeken van een nieuw speeltje via je favoriete seksshop, is ook al verleden tijd.

3. Het voorspel en de gedeelde emoties die deel uitmaakten van jullie seksuele verbintenis worden mechanisch en geoefend, waardoor je het gevoel krijgt dat je alleen bent tijdens het vrijen. Je gaat gewoon door tot je misschien een orgasme bereikt, maar veel genot kwam er niet aan te pas.

4. Je bent blij als je partner voor de seks in slaap valt of te moe is om er aan te beginnen.

5. Je vindt manieren om niet close te zijn, hebt geheimen die je liever niet deelt, verwacht verkeerd begrepen te worden als je praat en voelt je ongewenst of inferieur in de relatie.

© Pixabay.com

Dit zijn waarschuwingssignalen dat er iets niet helemaal goed zit. Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat de dingen voorbij zijn, maar het signaleert wel een verlies van interesse en tanende toewijding aan je partner en uiteindelijk de relatie. Als dit gebeurt is het een goed moment om te onderzoeken waarom het is begonnen en te bepalen hoe geïnteresseerd jullie zijn in het herstellen van jullie relatie en het aangaan van nieuwe avonturen met elkaar. Dit hoeft niet alleen te gaan over het uitproberen van nieuwe dingen zoals sex speeltjes, maar ook hoe je weer leuke dates kan hebben. 

Als je lust en de warmte van een nieuwe seksuele partner hebt verward met liefde, kan je heel goed besluiten om de relatie gewoon te laten beëindigen. Als je echt geeft om een toekomst met je partner, is het noodzakelijk om de problemen aan te pakken en samen te werken om het beste van wat jullie samen hadden, weer op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *