Shoppen

Deze crèmes staan altijd klaar in je badkamerkastje

Skincare is belangrijk om je huid in goede conditie te houden en zo een stralende glans te bekomen. Van huidverzorging is er oneindig veel te vinden in drogisterijen en online, maar welke crèmes zouden in elk badkamerkastje moeten staan? We zetten ze even op een rijtje.

Deze crèmes staan altijd klaar in je badkamerkastje
© Pixabay.com

Bescherm je huid

De belangrijkste stap in je skincareroutine is zonnebrandcrème. Je huid beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen is essentieel voor je gezondheid en om je huid lang jong te houden. Een SPF moet op het oppervlak van de huid liggen als barrière tegen de zon, dus breng een zonnebrandcrème steeds als allerlaatste stap aan.

Een goed begin van de dag

Dagcrèmes bestaan er in alle soorten en maten. Met een goede dagcrème bescherm je je huid en zorg je voor voldoende hydratatie zodat je gezichtshuid zacht en jeugdig blijft. Koop een crème die geschikt is voor jouw huidtype. Zo bestaan er dagcrèmes voor de normale, droge, vette en gemengde huid voor jouw ultieme verzorging.

Hydrateer

Als je huid goed gehydrateerd blijft, zal je huid stralen. Moisturizer is dus een stap die je nooit mag overslaan. Een goede vochtinbrengende crème voedt je gezichtshuid en houdt de pH-waarde van je huid op peil. Verder is het ook een remedie tegen een droge of schilferige huid.

Bye bye wallen

Het is ook belangrijk om de huid rond je ogen goed te hydrateren met een aangepaste oogcrème. Zo zullen je wallen oplichten, verminder je ontstekingen en wordt er extra vocht ingebracht. Er bestaan zowel serums als crèmes die lijken op een dikke moisturizer. Oogcrème breng je best altijd aan met je ringvinger, want dit is de zwakste vinger die het voorzichtigste zal zijn voor je gevoelige huid. Bewaar je oogcrème ‘s nachts in de koelkast voor een verkoelend effect.

Deze crèmes staan altijd klaar in je badkamerkastj
© Pixabay.com

Spot treatment

Puistjes, mee-eters of acne, iedereen heeft er wel eens last van. Om onzuivere en vergrote poriën aan te pakken, is spot treatment essentieel. Breng deze voor alle andere crèmes aan, zodat je huid de behandelende stoffen goed kan absorberen.

Anti-aging

Jammer genoeg veroudert onze huid door allerlei factoren zoals natuurlijk je leeftijd, maar ook de zon, pollutie en zelfs de voeding die je kiest. Huidveroudering is niet tegen te houden, gelukkig kan je het wel uitstellen. Een anti-rimpelcrème verzorgt de rijpere huid en voorkomt snelle huidveroudering.

BB-crème

Beperk je je routine ‘s morgens liefst tot zo weinig mogelijk stappen? Gebruik dan een mooie BB-crème: een dagcrème én foundation in één product. Ook deze crèmes bestaan er voor alle huidtypes.

Je huid gezond houden en beschermen tegen invloeden van buitenaf is belangrijk. Reinig je gezicht dagelijks, dan begin je met een schoon canvas voor je skincareroutine en het aanbrengen van je make-up. Zo zorg je goed voor je huid en krijg je er een jonge en stralende gezichtshuid voor terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *