Shoppen

Waar je op moet letten bij een loungezetel

Een nieuwe loungezetel koop je niet elke dag. Het is eerder een sporadische aankoop waar je vervolgens jaren genot van hebt. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken, rekening houdend met een aantal essentiële aspecten. Welke grootte van zetel past binnen de ruimte, welke kleur biedt de meeste charme in de kamer, welk type van bekleding krijgt jouw voorkeur…? Met het overzicht hieronder zetten we je alvast op de goede weg.

© Pixabay.com

De grootte van de ruimte

Om te beginnen bepaal je best tot welke afmetingen je kan gaan met de loungezetel. Is de ruimte eerder klein, ga dan niet voor een bombastische zetel. Hierdoor zal de kamer nog kleiner ogen, en heb je nog maar weinig plaats over voor andere meubelstukken en decoratie. Houd daarom zeker in het achterhoofd dat er nog ruimte moet overblijven voor planten, beeldjes of andere accessoires in huis.

Daarnaast analyseer je best ook de vorm van de ruimte. Een lange, smalle kamer vraagt namelijk om een ander model van loungezetel dan een brede kamer. Vind je het moeilijk om zelf de keuze te maken? Kom dan langs bij Urban Sofa, waar we je met plezier het juiste advies geven.

De opstelling van de loungezetel

De vorm en opstelling van jouw loungeset hangt sterk af van de indeling van de ruimte waarin hij komt te staan. Een lounge kan namelijk vrij breed of lang zijn, en moet dus binnen de muren passen. Gelukkig zijn er heel wat opstellingen mogelijk: zet je het zitgedeelte links of rechts, ga je voor een groot of klein zitoppervlak… Bij Urban Sofa stel je jouw eigen hoek loungebank samen. Zo past hij gegarandeerd in jouw ruimte.

© Pixabay.com

Het materiaal van de lounge

De bekleding van jouw lounge speelt een belangrijke rol in de uitstraling. Gaat jouw voorkeur naar een landelijke bank met een natuurlijke stof, of verkies je een strak en robuust model met lederen bekleding? Daarnaast heeft het materiaal niet enkel een impact op de stijl en uitstraling van de lounge, ook qua gebruiksgemak en comfort merk je verschillen op tussen de verschillende types bekleding.

Zo staat een zachte, natuurlijke stof bekend om zijn hoog comfort. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wol, linnen of katoen. Synthetische stoffen, zoals polyester, zijn dan weer enorm sterk en uiterst gemakkelijk in onderhoud. Vlekken zijn namelijk gemakkelijk te verwijderen. Kies je voor een lederen bekleding, dan kies je allereerst voor een stoere uitstraling. In de meeste gevallen moet je leer wel regelmatig behandelen. Gelukkig heeft Urban Sofa daar iets op gevonden. Het leder van deze loungezetels is voorzien van een speciale afwerking met microvezel, waardoor het juist zeer onderhoudsvriendelijk is.

Loungesets bij UrbanSofa

Om een lang verhaal kort te maken: bij UrbanSofa vind je waar je naar op zoek bent. Alle loungezetels zijn beschikbaar in drie verschillende maten, en je stelt jouw eigen bank geheel naar wens samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *