Vrije Tijd

Tips voor het geven van een bos bloemen

Een bos bloemen doet het altijd goed. Voor welke gelegenheid dan ook. Of dit nu is om troost te bieden, om iets te vieren of gewoon zomaar. Je vertelt hoeveel diegene voor je betekent en hoeveel je deze waardeert met een mooie bos. Toch is het geven van een bos bloemen – ondanks het ruime aanbod – niet altijd even gemakkelijk. Want welke bloemen geef je nu eigenlijk voor welke gelegenheid? Als je weet wat iemands lievelingsbloemen is, dan is het maken van een keuze een stuk gemakkelijker. Helaas is het niet altijd zo eenvoudig. Daarom vind je hier enkele tips om je op weg te helpen.

© Pixabay.com

Geef je ogen de kost

Ben je op visite (geweest) bij iemand die je een bos bloemen cadeau wilt doen? Geef dan je ogen de kost. Wat valt je op? Welke bloemen zie je vaak in huis staan? Wanneer duidelijk is dat hij of zij dol is op rozen, dan is een boeket rozen snel gehaald. Er zijn echter ook mensen die vrijwel nooit bloemen in huis hebben, maar de voorkeur geven aan planten. In dat geval kan je snel switchen en bijvoorbeeld een mooie orchidee geven. Als je weet wat de ander mooi vindt, dan wordt het kopen van dé perfecte bos een stuk gemakkelijker.

Wil je echt zeker weten dat je het juiste koopt? Probeer dan eens stiekem te zinspelen op zijn of haar favoriete bloemen. Breng dit zeer casual op in een gesprek en wie weet krijg je waardevolle informatie toegespeeld.

Voor welke gelegenheid?

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid. Wanneer worden de bloemen gegeven? Zijn ze om iets te vieren of juist om troost te bieden? Gaat het om een rouwboeket of een bosje voor iemand die in het ziekenhuis ligt? Dan zal je hier wellicht ook andere eisen aan stellen.

Zo kan de gelegenheid ook veel zeggen over de kleur bloemen. Voor een feestelijke gelegenheid mag je best uitpakken met uitbundige kleuren. Om troost te bieden of bij een begrafenis of crematie is het juist fijn om voor de wat neutralere en tijdloze kleuren te kiezen.

Weet je echt niet wat de juiste keuze is? Laat je dan eventueel adviseren door de bloemist. Zij maken jaarlijks honderden tot soms zelfs wel duizenden stukken. Zij weten dan ook als geen ander welke (kleur) bloemen vaak worden gekozen voor welke gelegenheden. Zo kunnen zij op jouw verzoek hun eigen invulling geven aan een mooi boeket.

© Pixabay.com

Bloemen met betekenis

Met bloemen kan je eigenlijk niet snel een verkeerde keuze maken. De meeste mensen zijn dol op vrijwel alle bloemen. Daarom is het juist zo’n geschikt cadeau. Wil je echter wat meer betekenis aan je cadeau geven? Kies dan voor bloemen met een speciale symboliek. Op die manier kan je je cadeau nog meer kracht geven. Zeker wanneer deze ook nog eens vergezeld wordt van een mooie, persoonlijke boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *