Seks & Relaties

Vier geweldige date ideeën

In een wereld vol Tinder, Bumble en andere datingapps is het niet zo moeilijk om een date te sprokkelen. Je hoeft maar te swipen, een beetje heen en weer te sturen en binnen de kortste keren heb je alweer een nieuwe date-avond gepland. De keerzijde van dat gemak is dat daten het unieke karakter verliest. Hoe zorg je ervoor dat je dan toch een memorabele avond of namiddag beleeft? Lees verder voor de vier beste date ideeën. 

© Pixabay.com

Naar zee 

Heb jij ook genoeg van eerste dates die telkens op niets uitdraaien? Gooi het eens over een andere boeg en ga niet weer iets drinken in je favoriete café, maar trek naar zee. Een romantische wandeling aan zee geeft jullie date direct dat tikkeltje extra. En als het te koud wordt, kan je in een van de vele gezellige adresjes een glaasje wijn drinken. Of wat dacht je  van een picknick met een thermos koffie, lekkere chocolade en een dekentje op het strand? En stel dat je reisgezel toch niet de liefde van je leven is, dan heb je tenminste een leuke dag gehad aan zee. 

Escape room 

Hou je van actieve uitstapjes? Dan kan je je date meenemen naar een escape room. Je leert elkaar op een volledig andere manier kennen dan het geval zou zijn tijdens een etentje. Wat doet hij of zij in stresssituaties? Blijft hij of zij de rust zelve of is het eerder een stresskip? En als jullie effectief kunnen ontsnappen, hebben jullie uiteraard iets te vieren. Ga achteraf dan zeker nog iets drinken om bij te praten. Als er een stilte zou vallen, hebben jullie meteen al iets gemeenschappelijks om over te praten. 

Naar de film

Het is een klassieker, maar dat maakt het daarom niet minder fijn: een cinemadate. Zie je je date echt zitten? Dan kan je een cosy seat in de cinema reserveren. Bij de enge stukken heb je meteen een excuus om dicht tegen elkaar aan te kruipen. En opnieuw: stel dat het gezelschap toch tegenvalt, dan heb je tenminste een goede film gezien én ijspralines gegeten. Ben je eerder een muziekfan? Dan kan je hetzelfde toepassen met een live optreden in je favoriete muziekcafé of concertzaal. 

© Pixabay.com

Netflix & chill 

Heb je eerder zin in een romantische avond/namiddag bij je thuis? Zeker op een druilerige regendag kan dat zalig zijn. Neem er een glaasje wijn of een heerlijk kopje Tassimo koffie bij en genieten maar. En wie weet, vind je tussen al die dates toch dé liefde van je leven. Succes! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *