Seks & Relaties

Trends in trouwringen: de meest gewilde modellen

Trouwringen zijn niet alleen een symbool van een verbintenis, ze vertellen ook een liefdesverhaal. Het zijn stukken die gemaakt zijn om ons vele jaren te vergezellen! Dit betekent dat zij, in tegenstelling tot kleding, niet elk seizoen in en uit de mode gaan. Het zijn juwelen die jarenlang in de mode blijven en die met schoonheid en verfijning alle liefde van het paar uitbeelden.

Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte trouwring voor jouw huwelijk, hebben wij de belangrijkste trends op de markt uit elkaar gehouden. Bekijk de lijst en kies wat het beste bij het koppel past!

© Pixabay.com

Platina

Platina is een natuurlijk wit metaal met een opvallende glans dat overal in het oog springt. Het is een populaire keuze voor trouwringen en wordt beschouwd als het kostbaarste van alle juwelen metalen.

Vergeleken met goud is platina zeldzamer en zuiverder wanneer het wordt gebruikt in juwelen. Het is een duurzaam metaal, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een meer actieve levensstijl, aangezien de dichtheid zorgt voor een steviger houvast voor diamanten of edelstenen. Platina is ook van nature hypoallergeen, dus het is een goede keuze voor mensen met een gevoelige huid.

Goud

Puur goud is te zacht om voor juwelen te worden gebruikt, dus wordt het gecombineerd met andere metaallegeringen om de sterkte te verhogen. Je vindt goud van 22 karaat, maar meestal wordt goud geleverd in 18 karaat (75% goud), 14 karaat (58% goud) en 10 karaat (ongeveer 42% goud). De rest bestaat uit andere metalen – zoals zilver, koper, nikkel en zink – voor de stevigheid en duurzaamheid.

Het type en het percentage van de gebruikte metaallegeringen bepalen de glans van het stuk. Zo heeft 22 karaats goud de neiging een rijke, verzadigde gouden kleur te hebben, terwijl 14 karaats goud een iets vagere gele kleur kan hebben.

© Pixabay.com

Zirkonium

Nog maar enkele jaren geleden dacht niemand eraan een trouwring te kopen die niet van goud was. Deze ringen, en die van platina, zijn altijd toonaangevend geweest (en zijn dat nog steeds) omdat het eeuwige metalen zijn, maar de laatste tijd verschijnen er andere alternatieven voor paren. In die zin onderscheidt zirkonium trouwringen zich door zijn exclusiviteit en gedurfdheid.

Zirkonium verschijnt als een innovatieve optie, zeer aantrekkelijk voor moderne en onconventionele mensen. Als je op zoek bent naar zwarte ringen, is zirkonia een betaalbaar en zeer veelzijdig materiaal. Terwijl trouwringen van zwart zirkonium van hoge kwaliteit hun elegante uiterlijk gedurende vele jaren zullen behouden, zullen titanium of wolfraam stukken hun donkere kleur niet lang behouden.

Zirkonium is goed te combineren met metalen als witgoud of roodgoud, wat zorgt voor een mooi contrast. Daarnaast kun je deze ringen verder verfraaien met een of meerdere diamanten.

Wit goud

Meer eigentijds dan de traditionele versie, krijgt witgoud zijn zilverachtige karakter door geelgoud te combineren met koper, zink en nikkel (of palladium). Het is gecoat met een hard element, rhodium genaamd (een metaal uit de platinagroep), dat zeer goed bestand is tegen krassen en aanslag, en dat witgoud een reflecterend uiterlijk geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *