Seks & Relaties

Hoe weet ik of ik een ‘serieuze’ relatie heb?

Het begin van een relatie is een heerlijke periode van elkaar leren ontdekken, spannende dates, veel tijd doorbrengen in hetzelfde bed en daar vooral weinig in slapen. Voor de meeste mensen is het dan ook snel duidelijk wanneer ze in een relatie zitten. De kans is dan ook groot dat je daar ook een duidelijk gesprek over hebt gehad. Wat vaak heel wat minder duidelijk is is wanneer die relatie nu evolueert naar een serieuze relatie. Wanneer het aftasten voorbij is en de eerste vlinders geruild worden voor liefde. Wanneer je jouw partner niet meer met een vraag- maar een uitroepteken voorstelt. Hoe weet je nu dat je echt serieus bent geworden?

Hoe weet ik of ik een 'serieuze' relatie heb
© Pixabay.com

Het zit niet in de banaliteiten

Is het al dan niet Facebook-official zijn een grote rel? Heb je nu echt uren lopen verspelen met een discussie over al dan niet een foto op de telefoonachtergrond te hebben? Als het antwoord hier ja op is dan kan je nog niet spreken over een serieuze relatie. Uitpakken op social media met jouw schat en overdreven veel belang hechten aan ander uiterlijk vertoon van jullie samen is een typisch teken van een beginnende relatie of weinig vertrouwen. Zijn die zaken voor jullie minder belangrijk of gewoon vanzelfsprekend? Dan kan je dat al als een teken aan de wand beschouwen dat het serieus is.

Je betrekt elkaar in elkaars plannen

Single mensen hebben vaak een druk sociaal leven. Het spreekt voor zich dat je niet heel dit leven af wilt bouwen nadat je een relatie hebt. Ontdekken wanneer je jouw vriend of vriendin meevraagt en wanneer je lekker alleen gaat hoort bij het begin van een relatie. Merk je dat je dit al zonder nadenken automatisch kan doen? Dat je er gewoon vanuit gaat dat jouw partner betrokken is in jouw plannen? Dan heb je misschien wel een serieuze relatie.

Hoe weet ik of ik een 'serieuze' relatie he
© Pixabay.com

De gezamenlijke rekening

Het financiële aspect van een relatie is er eentje vol valkuilen voor koppels en is soms moeilijk te maneuvreren. Vaak zijn mensen niet eerlijk over wat ze verdienen of is het lastig om duidelijke afspraken te maken over wie wat zal betalen. In een serieuze relatie hoef je je daar echter geen zorgen over te maken. Je hebt immers een gezamenlijke rekening aangemaakt om bijvoorbeeld boodschappen te gaan doen.

Je luistert naar elkaars problemen

Een nieuwe relatie is rozengeur en maneschijn. Er is niets mooiers op de wereld en je leeft op een roze wolk. Toch is het beste teken van de evolutie naar een serieuze relatie wanneer je over jouw problemen en diepste zielenroerselen durft vertellen of wanneer je zelfs eens ruzie kunt maken. Kunnen praten over wat er echt in jou omgaat en welke problemen diep in jou geworteld zijn is een eerste (maar duidelijke!) indicatie van een stevig fundament. In een serieuze relatie neem je zowel de goede als de slechte dingen van jouw partner erbij. Rol dus niet met je ogen wanneer jouw partner over zijn/haar dag vertelt. Beschouw het als een compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *