Vrije Tijd

Zo breng je gezelligheid in een moderne woonkamer

Bij een modern interieur denk je wellicht al snel aan witte muren, strakke lijnen en koude materialen. Kortom: het tegenovergestelde van wat je gewoonlijk associeert met gezelligheid. Toch kan je aan de hand van enkele kleine aanpassingen al snel een warme touch geven aan je eigentijdse woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke decoratie, aangename verlichting en de juiste materialen. Volgende tips helpen je alvast verder om je hedendaags interieur sfeervoller te maken. 

© Pexels.com

Durf te combineren 

Als je voorkeur uitgaat naar een modern interieur, is de kans groot dat je het lastig vindt om interieurelementen in een warme stijl uit te kiezen. Daarom is de eerste tip: durf verschillende stijlen te combineren. Stap uit je comfortzone, en ga eens voor een look waarvoor je in eerste instantie niet zou gaan. Dit hoef je niet meteen toe te passen op grote zaken als de meubels, maar start met het aanpassen van je decoratie.  

Gebruik ronde vormen

Je grijpt wellicht uit gewoonte naar hoekige zaken, maar wil je knusse sfeer in de woonkamer brengen? Dan ruil je ze best in voor ronde vormen. Deze stralen heel wat meer gezelligheid uit, en maken je interieur zachter. Dit kan gaan van bolle lampen tot bloempotten, of een ronde eettafel. Zolang je strakke lijnen en scherpe punten maar vermijdt. 

Verwerk persoonlijke decoratie 

Onderschat het belang van een persoonlijke touch zeker niet. De woonkamer wordt pas echt gezellig met enkele foto’s aan de muur, enkele souvenirs op een kastje of een cadeau van één van je dierbaren als centraal decoratiestuk. Hoe modern je interieur ook is, je zal zien dat je huis op die manier meer je thuis wordt. 

Kies voor een warm kleurenpalet 

Je hoeft je muren niet per se meteen donkerrood of okergeel te verven, maar durf voor kleur in decoratie-elementen te gaan. Bijvoorbeeld de kussens, het vloerkleed of de eetkamerstoelen. Kan je je moderne woonkamer maar moeilijk loslaten? Dan breng je op deze manier toch een gezellige sfeer in huis.

© Pexels.com

Werk met de juiste materialen 

Tot slot creëer je met de juiste materialen makkelijk een hoge gezelligheidsfactor. Denk aan accenten van hout of marmer, een vloerkleed van schapenvacht, fleece dekens, een stoffen zetel en faux fur kussens. Vermijd daarentegen materialen als leer of ijzer. Die mogen dan wel eigen zijn aan een modern interieur, ze zullen al snel teniet doen aan een knusse sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *