Vrije Tijd

Hoe geniet je van je bruiloft zonder stress?

Of je nu gaat voor een kerkelijke of wettelijke trouw, of gewoon een feest om jullie liefde met familie en vrienden te delen, jouw trouw is de mooiste dag van jullie leven. Of zo zou het toch moeten zijn. Vaak is er te veel stress of druk om die dag perfect te maken, en dat zorgt er nu net voor dat je niet volop kan genieten van het gezellig samenzijn, de liefde rondom je en de mooie cadeautjes. Een stressloze huwelijksdag, dat is het feest waarvan je droomt. Maar hoe doe je dit?

© Pixabay.com

Stap per stap

De belangrijkste tip voor elke grote taak is om alles in kleine deeltjes op te delen. Doe dit dan ook voor je trouw om minder overweldigend te geraken. De belangrijkste eerste stappen zijn om de datum, concept, budget en locatie te bepalen. Daarna kies je je save the date kaarten en trouwkaarten, je traiteur, bloemist, fotograaf en de kledij. Eens dit klaar staat, open je een grote Excel en lijst je alle verantwoordelijken en stappen op van de dag zodat iedereen weet wanneer wat af moet zijn. Tip twee is om goed op tijd te starten. Doe je dit goed op voorhand, dan kan je de maanden voor je trouw genieten van die laatste details zoals trouwbedankjes kiezen en creatieve decoratie ideeën uitwerken.

En waarom niet enkele stappen weglaten? Je kan perfect kiezen voor een trouw met minder gasten of voor een dance en drinks concept waarbij minder planning nodig is. Wees ook niet bang of beschaamd om de hulp in te schakelen een weddingplanner, bruidsmeisjes, vrienden of familie. Mensen met ervaring kunnen je zeker helpen of geruststellen en je weet wel: meer handen maken licht werk. We zeggen niet dat je terug moet keren naar de tijd toen de trouw vooral voor familie werd georganiseerd, maar om de stress wat te verlichten moeten we wel stilaan afstappen van het idee dat de organisatie van een bruiloft enkel de verantwoordelijkheid is van het bruidskoppel. Een bruiloft draait tenslotte om het vieren, steunen en dragen van een koppel.

© Pixabay.com

Communiceer je verwachtingen duidelijk

Maakt het voor jou niet uit welke taart er gekozen wordt, maar vind je de juiste locatie of je trouwkleed wel erg belangrijk? Lijst dan duidelijk je prioriteiten en verwachtingen op. Dit kan je doen door een top 5, een moodboard of een gedetailleerd draaiboek op te stellen. Zo weet iedereen rondom je wat echt belangrijk is voor jou om er een fantastische dag van te maken en is de kans op teleurstelling veel kleiner. Laat dat perfectionisme ook wat los want er zal altijd wel iets misgaan of iemand wat slechtgezind zijn. Wat belangrijker is, is dat je zelf geniet van je dag, je je ceremonie intens beleeft en er een onvergetelijke dag van maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *