Seks & Relaties

5 kleine geluksmomentjes die je dag beter maken

Het leven is niet altijd makkelijk. Dingen gaan niet altijd zoals je wil en vaak kom je in een dagelijkse sleur terecht. Het kan op zulke momenten erg moeilijk zijn om positief te blijven denken. Maar gelukkig zijn er bepaalde dingen waar je op kunt focussen om het leven een beetje leuker te maken. Eén belangrijk ding is het zien wat kleine geluksmomentjes in het leven. Die lijken soms misschien onbelangrijk, maar maken de wereld samen toch ietsje leuker. Bart.be staat vol met dit soort momentjes. Hier lees je er alvast vijf.

© Pexels.com

1. De zon op je gezicht

Hoewel het soms vanzelfsprekend lijkt dat de zon schijnt, merken we iedere winter weer dat dat niet zo is. Daarom is het extra belangrijk om bewust te genieten van ieder zonnestraaltje dat je kun meepikken. Voel de warmte op je gezicht en laat je opladen door de vitamine D. Zelfs op een regenachtige dag schijnt soms af en toe de zon, dus neem het ervan en ga even naar buiten!

2. Je lievelingsrecept maken

Liefde gaat door de maag, dat is wat ze altijd zeggen. Wanneer je een keer een mindere dag hebt kan eten dus goed helpen. En hoe kun je jezelf nou beter verwennen dan met je eigen lievelingsrecept? Zelfs als je het nog nooit hebt gemaakt, is het een leuke activiteit om het te proberen. Nodig gezellig wat mensen uit om je creatie te proeven, of dek de tafel mooi voor jezelf en geniet bewust van de heerlijke maaltijd.

3. Glimlachen naar een vreemde op straat

Het kan best moeilijk zijn om een connectie te maken met mensen die je niet kent. Op straat is iedereen met zijn eigen ding bezig. Men lijkt altijd een doel te hebben, met haast om dit te bereiken. En vooral tegenwoordig kijken mensen meer op hun telefoon dan om zich heen. Daarom is het juist extra waardevol om een moment te delen met iemand die toevallig langsloopt. Het kan een gewoonte te zijn om strak voor je uit te kijken, maar kan juist voor een bijzonder moment zorgen als je dit niet doet. Schenk iemand een glimlach, zeg goedendag of begin zelfs een gesprekje. Je zal merken dat dit zorgt voor positieve energie.

© Pexels.com

4. Een lekkere (koude) douche nemen

Zelfs dingen die vast in je routine zitten kunnen een geluksmomentje zijn. Douchen kan een gehaaste ervaring zijn, die er nou eenmaal bij hoort om te zorgen dat je niet stinkt. Maar wanneer je er bewust mee bezig bent kan het ook een geluksmomentje zijn. Wil je uit je comfort zone stappen? Probeer dan eens een koude douche en zie of het bevalt.

5. Oude foto’s bekijken

Bijna iedereen heeft wel een oud fotoalbum in de kast liggen dat al jaren stof aan het verzamelen is. Soms vergeet je gewoon dat de foto’s bestaan. Juist daarom kan het een super fijn moment zijn om ze weer eens een keer te bekijken. Het zal sowieso een lach op je gezicht toveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *