Seks & Relaties

Welke opties zijn er voor plastische chirurgie?

Plastische chirurgie, je hebt er ongetwijfeld al over gehoord. Of misschien ken je iemand die een ingreep onderging? Dat kan zijn omwille van een esthetische behandeling, bijvoorbeeld omdat je liever kleine borsten ziet, maar het kan ook een medische ingreep zijn. Wij lijsten de verschillende opties voor plastische chirurgie voor je op.

© Pixabay.com

Borsten

Wie plastische chirurgie zegt, denk wellicht meteen aan een borstvergroting of -verkleining. Dat is dan ook een van de bekendste ingrepen. Heel wat vrouwen zijn niet tevreden over hun borsten. De ene vindt ze te groot, de andere te klein en dan is een chirurgische ingreep dé oplossing. Maar daarnaast kan je ook een borstlift laten doen, bijvoorbeeld omdat je borsten gaan hangen zijn door de leeftijd, of een tepelcorrectie. Het tepelhof kan verkleind worden, maar ook een tepel die je te groot vindt kan kleiner gemaakt worden door klierweefsel en huid te verwijderen.

Gelaat

Ook in het gelaat zijn er een aantal mogelijkheden wat plastische chirurgie betreft. Hier is de facelift een gekend ingreep: plooien en rimpels in het gezicht worden strakgetrokken waardoor je er meteen jonger uitziet. Nog zo’n ouderdomskwaaltje is hangende oogleden. Een ooglidcorrectie lift je oogleden, waardoor je alles opnieuw helder kan zien. Wist je dat heel wat mensen ontevreden zijn over hun neus? Te groot, te klein, een scheve neus of een haakneus. Er zijn heel wat redenen waarom je een rhinoplastie, of neuscorrectie, kan overwegen. Maar er kan ook een medische oorzaak zijn. Door de vorm van je neus heb je last van verstoppingen of hoofdpijn? Als je echt te veel hinder ondervindt, kan ook hier een neuscorrectie een goede oplossing zijn.

© Pixabay.com

Lichaam

Elke man of vrouw heeft complexen over zijn of haar lichaam. Bij mannen zien we vaak een bierbuikje, wat hen onzeker maakt en waardoor ze beslissen dat ze op dieet gaan. Een buikwandcorrectie is een goede ingreep voor wie fel vermagerd is en vel over heeft. Vrouwen vinden dan weer dat hun bovenbenen te dik zijn en willen met een liposuctie vet laten wegzuigen. Andere opties om je lichaam er opnieuw wat strakker te laten uitzien, zijn een armlift, waarbij het teveel aan huid wordt weggenomen, of een schaamlipcorrectie. Dat laatste is ook gekend als een labiaplastie. Bij een ingreep als deze haalt de chirurg overtollig weefsel van de kleine schaamlippen weg. Te grote schaamlippen kunnen namelijk voor ongemak zorgen, bijvoorbeeld bij het sporten, fietsen, vrijen of als je iets strakkere kleding draagt.

Dit overzicht geeft een duidelijk beeld van welke ingrepen er mogelijk zijn bij een plastisch chirurg. Overweeg je om een esthetische ingreep te ondergaan? Denk daar dan eerst goed over na en weeg de voor- en nadelen af. Het gaat nog steeds om een operatie dus ook een goed gesprek met de chirurg is noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *