Carrière

Zo vind je de job die bij je past

Ben je net van de schoolbanken af, heb je al wat ervaring in je rugzak of heb je er al een jarenlange carrière opzitten? Het is nooit te laat om op zoek te gaan naar een job die bij je past in een bedrijf of bij een werkgever waar je je goed bij je voelt. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om de job van je leven te vinden, lees je hier waar je terechtkunt wanneer je op zoek bent naar (ander) werk.

© Pexels.com

Als een job in de bouwsector jouw grote droom is

Werken in de bouw is voor veel mensen een echte kinderdroom. Het geeft dan ook veel voldoening wanneer je aan de slag kunt gaan als bekister, monteur, schrijnwerker, meubelmaker of bouwvakker. Binnen de bouwsector heb je altijd werkzekerheid, daarom vind je ook gegarandeerd een vacature in de bouw die jou op het lijf geschreven is. Zeker wanneer je graag de handen uit de mouwen steekt en fysiek actief wil zijn, staan werkgevers er om te springen om jou in dienst te kunnen nemen. Ook wanneer je van afwisselend werk houdt, is een vacature in de bouw ideaal voor jou. Solliciteer dus zeker bij een betrouwbare werkgever. Zo kom je terecht in een tof team en ben je zeker van een mooi loon op het einde van elke maand. Bovendien weet je dat je met jouw werk altijd mensen blij maakt. Je zou voor minder elke dag met veel enthousiasme gaan werken!

Zet je vaardigheden om in talent

Ook wanneer je niet op zoek bent naar een vacature in de bouw, maar wel naar een andere soort job, kun je terecht bij een interim kantoor. Als je iets kunt en daar ook iets mee wilt doen, gaan de medewerkers van het interimkantoor samen met jou op zoek naar een job die bij jou past en waarin je je capaciteiten en talenten volledig kunt benutten. Op die manier ga je elke dag met plezier werken, en dat is zowel voor jou als voor je werkgever een grote troef. 

© Pexels.com

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer je je aanmeldt bij een interimkantoor, gaat een medewerker eerst met je in gesprek. Op die manier wordt duidelijk welke vaardigheden en talenten je hebt en naar wat voor job je juist op zoek bent. Vervolgens bekijkt je contactpersoon het aanbod aan interimjobs en wordt er gezocht naar een ideale match voor jou. Zo vinden ze een bedrijf waarvan de werksfeer, de gewoontes en uiteraard ook het jobaanbod perfect bij jou past. Er wordt steeds gezocht naar een vacature waarbij de optie voor vast werk mogelijk is. Vervolgens mag je gaan solliciteren bij dit bedrijf. Dat is uiteraard spannend, maar je weet al dat het bedrijf bij jou past en je wordt hier goed in gecoacht. Dit maakt je eerste kennismaking met je potentieel toekomstige werkgever al wat minder stresserend. Is dit gesprek positief, kun je er aan de slag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *