Seks & Relaties

Huwelijksfotograaf of trouwvideo? Zeg ja tegen allebei!

Maandenlang leven jullie toe naar de mooiste dag van jullie leven. Maar wanneer hij er dan eindelijk is, is het zo voorbij. Om er nog langer van na te kunnen genieten, met z’n tweetjes of net met alle gasten, wil je liefst zoveel mogelijk herinneringen vastleggen. Kies daarom voor zowel een huwelijksfotograaf als een trouwvideo. De mooiste dingen komen immers met z’n tweeën!

© Pexels.com

Niet te veel en niet te weinig communicatie

De juiste persoon vinden, beschikbaarheden aftoetsen, jullie engagement vastleggen… Een huwelijksfotograaf of trouwvideograaf vastleggen betekent heel wat mailverkeer, telefoontjes en afspraken. Ga daarom op zoek naar een bedrijf dat beide aanbiedt, of laat je doorverwijzen door de persoon met wie je in zee gaat. Dat scheelt je heel wat communicatie. Bovendien is het meestal voordeliger om beide personen samen te boeken en ben je er zo zeker van dat ze in dezelfde stijl werken.

Maak duidelijke afspraken met zowel je trouwfotograaf als je huwelijksvideograaf. Van wanneer tot wanneer zijn ze waar aanwezig? Wat mogen ze wel en niet doen? En wie moet welke momenten zeker op beeld hebben? Overleg liever een keer te veel dan te weinig met elkaar. Open communicatie vermijdt misverstanden.

Elkaar prachtig aanvullen

Net als jullie, het gelukkige koppel, zijn de fotograaf en de videograaf van jullie huwelijk als twee handen op één buik. Allebei willen ze op de best mogelijke manier jullie trouwdag vastleggen. De huwelijksfotograaf concentreert zich op details en op stilstaand beeld. Voor de trouwvideo zijn dan weer het bewegende beeld en gesproken woorden het belangrijkst. Op die manier vullen ze elkaar prachtig aan.

Perfect op elkaar ingespeeld zijn

Jullie fotograaf en videograaf focussen dan wel op andere zaken, bij de belangrijkste momenten willen ze natuurlijk allebei graag op de eerste rij staan. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat jullie elkaar voor het eerst in trouwkledij zien, de verwelkoming van de gasten, de ceremonie met de geloften, de fotoshoot met z’n tweetjes of het hele gezelschap en natuurlijk de openingsdans.

Voor een geslaagde trouwvideo en een prachtig trouwalbum is een vlotte samenwerking tussen fotograaf en videograaf belangrijk. Meestal staan ze in dezelfde hoek, zodat ze elkaar niet in de weg lopen en jullie goed weten welke richting jullie moeten uitkijken. Tijdens de fotoshoot vullen ze elkaar mooi aan, met beurtelings foto’s en video’s. Bovendien zien twee mensen meer dan één. Zo ben je zeker dat je niets mist van jullie prachtige dag.

© Pexels.com

Liefdevol terugblikken

Kiezen jullie niet alleen voor elkaar, maar ook voor een trouwfotograaf en een huwelijksvideograaf? Goed idee! Trouwfoto’s zijn een blijvende herinnering, waar je steeds doorheen kunt bladeren om die mooie momenten te herbeleven. Anderzijds geeft een trouwfilm als geen ander medium de emoties van jullie bijzondere dag weer. De combinatie maakt het ‘picture perfect’, net als jullie twee samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *