Fit & Gezond

Leef in het moment en kom tot rust

Voel jij je vaak gespannen, heb je moeite om tot rust te komen of reageer je niet goed op stress? Er bestaat geen toverpil om dit gejaagde gevoel tegen te gaan. Wil jij leren ontspannen en niet meer zoveel stressen? Dan is het belangrijk om jouw complete mindset aan te passen. Leer te leven in het moment om pas echt rust te kunnen ervaren. Wil jij weten hoe dit er in de praktijk uitziet en hoe jij echt in het moment kunt gaan leven? In dit artikel lees je een aantal handige tips hoe jij eenvoudig meer in het moment kunt gaan leven.

Leef in het moment en kom tot rust
© Pixabay.com

Focus op je ademhaling
De meest eenvoudige manier om je bewust te worden van het moment, is door je te focussen op je ademhaling. Voel jij je gestrest of kun je de rust niet vinden? Neem dan een minuut of twee om je intens te focussen op je ademhaling. Is deze versneld of haastig? Neem dan de tijd om eens flink in en uit te ademen. Word je bewust van je ademhaling en van jezelf. Leer ademhalingstechnieken om jezelf te kunnen bedaren. Zo kun je op elk moment de rust pakken door je simpelweg te focussen op je ademhaling.

Mediteren
Mediteren is echt niet zweverig. Mediteren kan je leren om meer in het moment te leven. Tijdens de meditatie wordt even helemaal bewust van jezelf en het moment. Je kunt negatieve ervaringen en gedachtes de revue laten passeren en deze vervangen door positieve en rustgevende gedachtes. Probeer eens een meditatie om te zien of dit je helpt om meer rust te vinden. Je hoeft niet naar een cursus, yoga of reiki te gaan om te leren mediteren. Je kunt simpelweg online kennis maken met mediteren. Volg een geleide meditatie via Youtube of download een app.

Leef in het moment en kom tot rus
© Pixabay.com

Vandaag telt
Vandaag de dag zijn we met z’n allen vooral gefocust op de toekomst. Van kinds af aan leer je dat je na moet denken over de toekomst. Wat wil je gaan doen en wat wil je bereiken. Er wordt maar weinig aandacht gegeven aan het feit dat je alleen vandaag de dag voor zeker hebt. Word jij gestrest als je denkt aan de toekomst? Leer dan om vooral te genieten van vandaag de dag. Alleen op het moment kun je verandering aanbrengen. In plaats van een to-do list te maken voor de toekomst, maak eens een lijstje met dingen die je vandaag de dag kunt doen die je geluk brengen of een dankbaarheidslijstje met wat je allemaal hebt mogen ontvangen in je leven. Door meer in het moment te leven, leer je alles om je heen beter te waarderen.

Word jij ook zo moet van alle drukte om je heen? Heb jij nog zoveel te doen en kun je nauwelijks rust vinden? Dan is het belangrijk om niet te zoeken naar een wonderpil om te ontstressen, maar naar een manier van leven waarbij je wel rust kunt vinden. Zoek een hobby of bezigheid om het piekeren te verdrijven. Leer te leven en te genieten van het moment. Zo hoef je je minder zorgen te maken over de toekomst en geniet je van iedere seconde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *