Fit & Gezond

Alcohol: vriend en/of vijand?

Alcohol is een van de populairste verdovende middelen op aarde. Het is zeer sociaal geaccepteerd en het kent dan ook zeer veel voordelen. Vaak hoor je alleen maar nadelen over alcohol. Uiteraard zijn deze nadelen existent, maar het is ook wel eens leuk om een positiever licht op alcohol te laten schijnen. In dit artikel beschrijven we een paar voordelen wanneer alcohol met mate gebruikt wordt.

Alcohol vriend enof vijand
© Pixabay.com

Sociaal bindmiddel

Een belangrijk punt van alcohol is dat het een sociaal bindmiddel is. Je bent ongetwijfeld wel eens op een feestje geweest. Meestal merk je op een feestje al vrij snel dat het op het begin wat ongemakkelijk is. Totdat er wat drink ingaat, dan wordt het ineens een groot feest en gaat iedereen heerlijk met elkaar kletsen. Ouwehoeren is dan de norm geworden en iedereen toont liefde en genegenheid voor elkaar. Zonder drank is het veel moeilijker om dit voor elkaar te krijgen en om die reden kan alcohol dus zeker helpen.

Bedwelmend gevoel

Een ander groot voordeel van drank is dat het ervoor gaat zorgen dat je een zeer bedwelmend gevoel krijgt. De tijd gaat bijvoorbeeld sneller en dat is al een zeer groot voordeel te noemen in sommige situaties. Maar je wordt ook gelukkiger. Je begint te lachen en er zijn nog meer verschillende positieve aspecten die een belangrijke rol spelen als het gaat om alcohol. Uiteraard zijn er ook mensen met een agressieve dronk, maar meestal is er dan al primair iets mis met je. De meeste mensen worden namelijk vrolijker van drank. Drank zorgt er dan ook voor dat positieve emoties worden versterkt. Maar ook dat negatieve emoties in sommige gevallen ook heftiger worden. Probeer daarom voor zoveel mogelijk positieve emoties te zorgen.

Alcohol vriend enof vijan
© Pixabay.com

Creatief

Een ander voordeel van drank is dat je er ook veel creatiever van kunt worden. Let wel: dit verschilt per persoon. Maar het zal je ongetwijfeld niet vreemd zijn dat er veel schrijvers zijn met een drankverslaving. Dit komt niet alleen omdat ze er creatiever van worden, maar ook omdat schrijvers doorgaans een tragische visie op de wereld hebben. Maar er zijn wel degelijke aanwijzingen dat drankgebruik ervoor kan zorgen dat je een stuk creatiever wordt en derhalve is het ook een echte aanrader om af en toe wat te gaan drinken. Zeker als je werkzaam bent met creatieve beroepen is dat een belangrijk aspect.

Relaties

Ook als het gaat om relaties, dan is drank een geweldig verbindingsmiddel. Het zorgt er namelijk voor dat de spanning er wat af gaat. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je sneller intiem met elkaar durft te zijn en dat is natuurlijk zeer positief te noemen. Veel relaties zijn dan ook ontstaan met drank. Maar ook tijdens uitgaan geeft drank natuurlijk een extra dimensie. Het is gemakkelijker om op mensen af te stappen. Dit is dan minder eng, want drank reduceert ook angsten en dat is natuurlijk ook een zeer positief punt te noemen. Dus ook daarvoor is drank aan te raden.

Ontwenning

Een nadeel van regelmatig alcohol drinken is dan weer dat je er afhankelijk van kan worden en dat dit voor sommigen echt een probleem kan worden. Alcoholontwenning is dan wel eens een must voor sommigen en de punten in kaart brengen wanneer er aan drank gedacht wordt een noodzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *