Vrije Tijd

6 tips voor een relaxte avond op de bank

Met een drukke work-life balans die je continu in evenwicht moet houden, kan een avondje op de bank enorm ontspannend zijn. Zorg er dan ook voor dat je alle mogelijke stressfactoren wegneemt en je volledig op je gemak bent. Heb je hier moeite mee? Pas dan de volgende tips toe. 

© Pexels.com

1. Comfortabele loungewear: de basis van relaxen 

De basis van een ontspannen gevoel begint bij knusse loungewear. Ruil je dagelijkse kleding in voor een stijlvol huispak voor dames of een comfy joggingbroek met een oversized trui en je zal meteen merken dat dit wonderen doet. Belt er toch onverwachts iemand aan? Dan zie je er nog steeds trendy uit. 

2. Zet de sfeer met verlichting

De juiste verlichting zorgt ten tweede voor een relaxte sfeer in de ruimte. Dim de lampen of steek wat kaarsen en je zal merken dat er meteen een warme gloed over de kamer zal vallen. Heb je een haardvuur in de woonkamer? Ook deze tilt de gezelligheid meteen naar een hoger niveau. 

3. Extra knus met kussens en dekens 

Niets straalt meer gezelligheid uit als een overvloed aan kussens en dekens op de bank. Leg een paar zachte kussens neer, gooi een plaid over de leuning en wikkel jezelf in een warme deken. Het creëren van een knusse omgeving maakt de zetel de perfecte plek om te ontspannen.

4. Ontspannen met entertainment

Of je nu een filmliefhebber bent, van boeken houdt of ontspant met je favoriete muziek, zorg ervoor dat je je favoriete entertainment bij de hand hebt. Kies een film die je altijd al wilde zien, pak dat boek dat al maanden op je nachtkastje ligt, of stel een afspeellijst samen met nummers die je stemming verbeteren.

5. Genieten van zelfgemaakte lekkernij

Wat is er nu beter dan smullen van een heerlijk, zelfgemaakt dessertje? Denk aan cupcakes, pudding of chocolade mousse, al kan het ook een stuk eenvoudiger (en gezonder), zoals popcorn of fruitsalade. Wat je ook kiest, zorg dat je er dit keer écht van geniet. 

© Pexels.com

6. Mindfulness en ontspanningsoefeningen

Het Netflix-kijken beu? Dan is het tijd voor wat ontspanningsoefeningen. Zorg dat je comfortabel kan bewegen door eventueel lingerie voor grote maten te dragen. Gebruik voor de oefeningen je volledige tapijt of leg een sportmatje neer. Je zal al snel merken dat alle stress uit je lichaam verdwijnt door even te focussen op je ademhaling en aan niets anders te denken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *