Vrije Tijd

Heerlijke koffiemomenten bij je thuis

Filterkoffie, latte macchiato, flat white, iced latte, doppio, espresso, deca,… De koffiecultuur wordt alleen maar populairder en daarbij vliegen de koffietermen ons rond de oren. De gewone koffie verkeerd, koffie met warme melk, werd van de troon gestoten door café latte (koffie met opgestoomde melk) en latte macchiato (espresso met opgestoomde melk).

Koffie drinken is een hele ervaring geworden en die ervaring brengen we maar al te graag bij ons thuis. Maar welk koffiemachine maakt die belofte waar en voorziet je het best van jouw dagelijkse portie vloeibare energie? Welke machine je kiest, hangt af van jouw voorkeur: hou je meer van een uitgesproken smaken? Dan kies je het best voor een machine met compatibele koffiecapsules: hier betaal je iets meer voor, maar geniet je van een vollere smaak. Ook met een beperkter budget kun je thuis genieten van een heerlijk kopje koffie: een koffiemachine met pads is betaalbaarder en je geniet van mildere koffie.

© Pixabay.com

Senseo

De Senseo koffiemachines werken met koffiepads. Hou je het meeste van een klassieke zwarte koffie zonder veel extra’s? Dan is het originele Senseo koffiemachine, de Senseo Original Plus ongetwijfeld jouw ding. Met de Senseo Select maak je het hele gezin blij: op deze machine kan je met één klik kiezen welke sterkte je wilt. Een milde koffie, liever iets sterkers of meteen een krachtige espresso? En voor de latte lovers heeft Senseo een aparte koffiemachine ontwikkeld: de Senseo Latte Duo. De perfecte latte bij jou thuis was nog nooit zo eenvoudig!

Dolce Gusto

Een tweede grote speler in de markt is Dolce Gusto. Deze machines maken gebruik van Dolce Gusto capsules. De versgemalen bonen worden in de cup luchtdicht afgesloten, waardoor de koffie langer zijn smaak behoudt. Deze koffiemachine is een goede keuze als je van variatie houdt. Met deze veelzijdige machines kan je zowel de pure zwarte koffie als verschillende soorten café latte en zelfs jouw favoriete kopje thee zetten!

© Pixabay.com

Nespresso

De laatste die in dit lijstje zeker niet mocht ontbreken is het alom bekende koffiemerk Nespresso. Ook dit merk werkt met koffiecups en garandeert zo een optimale kwaliteit. What else? Een leuke extra bij de machines van Nespresso is niet alleen dat ze goede koffie zetten, ze zijn daarenboven nog eens een streling voor het oog. Ideaal dus als je van een modern interieur houdt. Sinds kort heeft Nespresso ook enkele soorten ijskoffie aan haar assortiment toegevoegd. Zo drink je op elk moment van het jaar je koffie zoals jij het wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *