Shoppen

Bruin domineert onze kleerkasten

Bruin is altijd een buitenbeentje geweest in de modewereld. Het is te donker om te kunnen gedragen worden in een opvallende outfit en niet stijlvol genoeg om op zichzelf te kunnen staan. Waar zwart een iconische en klassevolle kleur is hebben fashionista’s bruin altijd beschouwd als een vrij saaie en oubollige kleur. Het is de kleur van de oma’s die niet beter wisten. De kleur van die muffe geur als je een bibliotheek binnen komt. Het is niet de kleur voor joie de vivre. Vandaag de dag is echter niets minder waar. Bruin is een heerlijk veelzijdige basiskleur die de laatste tijd aan een felle opmars bezig is. Wil je in zijn? Dan is het hoog tijd om bruin te omarmen!

Bruin domineert onze kleerkasten
© Pixabay.com

Zeg niet zomaar bruin

Wanneer we bruin zeggen hebben we het eigenlijk over een veelheid aan kleuren van karamel tot oker tot chocolade. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zwart hang je bij een bruin ensemble dus niet vast aan één tint. Het is perfect mogelijk om in laagjes te werken en contrast in te bouwen in wat je draagt. Dit is overigens niet compleet nieuw. In de jaren ’70 was bruin al één van de meest gedragen kleuren op de catwalk en in het straatbeeld. Een gegeven dat meer dan waarschijnlijk ook de reden is dat we de kleur lange tijd als oubollig hebben gezien.

The brown age

Vandaag zien we echter een revival van de kleur bruin die ook echt niet kan ontbreken in jouw garderobe. Die revival heeft zeker te maken met de uitstraling van de kleur. Bruin is een rasechte natuurkleur en straalt warmte en gezelligheid uit als het goed gedaan is. Met een fris ontwerp is bruin geen kleur voor oma’s, maar net voor mensen die met open armen in het leven staan. Een sentiment dat meer dan ooit nodig is in de wereld. Veel van de nieuwe populariteit van bruin heeft dan ook te maken met social media en influencers die de verschillende tinten bruin compleet omarmd hebben. Denk maar aan de typisch lange mantels van de bekende familie Kardashian of het klassevolle Burberry dat populairder dan ooit is. Ook een theorie is dat bruin eerst en vooral in ons interieur een sterke opmars heeft gemaakt. Mensen zoeken meer dan ooit een connectie met de natuur en welke kleur is nu natuurlijker dan bruin?

Bruin domineert onze kleerkaste
© Pixabay.com

Ook de materialen doen het hem

Bruin is verschoven van een kleur in de marge die synoniem stond met goedkoop naar een echt luxe-gevoel. Zwarte en grijze tinten stonden vroeger garant voor klasse, maar dat zijn we ondertussen en masse beu gezien. Bruin is iets nieuws in die markt en heeft een paar leuke troeven wat de materialen betreft. Zo is bruin een kleur die ontzettend goed tot zijn recht komt bij de meer luxueuze dikkere stoffen en een materiaal zoals leer. Dat natuurlijke samengaan tussen kleur en materiaal is absoluut nog een reden waarom we vandaag aan de vooravond van the brown age staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *