Carrière

De ideale inrichting van je thuiswerkplek

Thuiswerken was al steeds populairder de laatste jaren, en de huidige crisis heeft dit proces nog eens versneld. Thuis werken kan voor behoorlijk wat uitdagingen zorgen, waarvan er veel kunnen worden opgelost door een goede werkplek voor thuis. Hoewel dat ook een uitdaging op zichzelf is, want hoe creëer je nou een goede werkplek in huis voor jezelf? Om je hiermee op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De ideale inrichting van je thuiswerkplek
© Pixabay.com

Koop een goed bureau

Het belangrijkste voor een werkplek in huis is in eerste instantie het bureau, daar moet het toch op gebeuren. Zorg ervoor dat je de goede maat bureau in huis haalt. Je hebt natuurlijk minder ruimte dan op kantoor, maar we raden wel aan om minimaal een werkvlak van 140×70 cm te hebben. De breedte is wat minder van belang, de diepte wel. Anders kun je je voeten bijvoorbeeld amper strekken, en ook om de laptop en eventueel andere dingen kwijt te kunnen is het belangrijk om een diep bureau te hebben. Een in hoogte verstelbaar bureau is ook heel handig, om te kunnen garanderen dat je altijd goed kunt zitten.

Koop een goede bureaustoel

Na je bureau is een bureaustoel natuurlijk van groot belang. Hier moet je niet te veel op bezuinigen, want je zitpositie en comfort zijn heel belangrijk. Enerzijds voor het gestel van je lichaam, anderzijds voor je concentratie. Koop daarom bij voorkeur een stoel die in veel standen kan worden gezet, zodat je altijd goed kunt zitten en geen rugpijn krijgt. Denk hierbij aan de zithoogte, de hoek van de zitting en de armleuningen.

Zorg voor goed licht

Goed licht is ook essentieel voor een goede werkplek. Daglicht is hierbij het meest ideaal, dus probeer daarvoor te zorgen en ga nooit met je rug naar een raam zitten. Licht zorgt er namelijk mede voor dat je productief kunt werken. Daarnaast heb je nog een goede centrale lamp en een goede bureaulamp nodig voor wanneer het donkerder is buiten.

De ideale inrichting van je thuiswerkple
© Pixabay.com

Denk aan voldoende opbergruimte

Opbergruimte is ook heel belangrijk. Een rommelige werkplek is namelijk niet goed voor je concentratie en maakt het ook makkelijk om dingen kwijt te raken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zowel wat betreft kasten als laden voor kleinere spullen. Als je dit ook op een handige manier inricht hoef je ook nooit te gaan zoeken naar bepaalde spullen. Dit scheelt een hoop tijd. Al met al komt dit de productiviteit zeer ten goede.

Zorg voor een goede aankleding

Het functionele gedeelte is natuurlijk belangrijk, maar omdat je veel tijd doorbrengt op je werkplek is het ook heel belangrijk dat je er goed voelt. Zorg daarom voor een mooie aankleding, eventueel wat planten en maak het allemaal niet te kil. Dit stimuleert je productiviteit. Je kunt het ook meer inspirerend maken door moodboards, quotes of andere zaken waardoor jij inspiratie opdoet.

Met deze tips ben je een heel eind op weg naar een goede werkplek in huis. Maak er vooral je eigen plekje van, zodat jij je thuis voelt en goed kunt werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *