Vrije Tijd

Familievakantie in Nederland met tieners? Dit zijn de leukste plekken!

Niks is leuker dan een vakantie met het hele gezin. Je hoeft het voor een leuke vakantie niet ver te zoeken. Nederland kent namelijk genoeg leuke plaatsen en gebieden waar je heerlijk op vakantie kunt. Hieronder vind je een aantal van deze leuke locaties. Dat wordt gegarandeerd een leuke vakantie!

Familievakantie in Nederland met tieners Dit zijn de leukste plekken!
© Pixabay.com

Zoek het noordelijk

Het noordelijke gedeelte van Nederland heeft veel te bieden als het gaat om een leuke vakantie met tieners. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in Drenthe, waarbij je de hunebedden en prachtige bossen kunt bewonderen. In dergelijke groene gebieden staan vaak veel rustgevende vakantieparken. Kijk bijvoorbeeld naar een vakantiepark in het mooie dorp Vlagtwedde. Ook in Groningen zijn de opties eindeloos. Deze provincie kent namelijk veel mooie meren en oude vestigingsstadjes. Ga je voor het noorden, dan ga je voor rustgevende natuur en recreatie. Toch een dagje de drukte in met de tieners? Binnen no-time bevind je je in één van de grotere steden in het noorden. Denk bijvoorbeeld aan Assen of Groningen. Je kunt daar middagen lang vertoeven op gezellige terrasjes of in de grootste kledingwinkels. Willen ouders en kinderen beiden wat anders? Splits de groep op! De afstanden tussen stad en rust zijn immers niet groot.

De grote steden

Op zoek naar levendigheid, mooie gebouwen, winkels en leuke restaurantjes? Dan moet je het zoeken in de verschillende grote steden die Nederland te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Amsterdam. Dit is een gezellige en prachtige stad in het westen van Nederland. Door het centrum lopen de eeuwenoude grachten langs winkels en restaurants. In Amsterdam zijn daarbij genoeg hotels en verblijfsmogelijkheden te vinden, zowel binnen als buiten het centrum. Een andere grote stad die de moeite waard is, is Rotterdam. Deze stad staat bekend om haar mooie wateren en gezelligheid. Er zijn genoeg andere steden te bedenken die zeker de moeite waard zijn. Denk aan Utrecht, Den Haag, Deventer en Den Bosch. Keuzestress? Maak er dan een leuke roadtrip van!

Familievakantie in Nederland met tieners Dit zijn de leukste plekken
© Pixabay.com

Heerlijk aan de kust

Wat Nederland zo bijzonder maakt? In Nederland heb je van alles een beetje. Als je toe bent aan een fijne vakantie vol met water, rust en recreatie, dan moet je het zoeken aan de kust. Wat een strandvakantie in Nederland extra leuk maakt, is het feit dat veel grote steden zoals Amsterdam en Den Haag dicht bij de kust liggen. Dit maakt combineren wel héél makkelijk. Langs de kust, bijvoorbeeld in Zandvoort, zijn veel leuke hotels en vakantiehuisjes (en villa’s) te vinden. Maar wist je dat Nederland ook een aantal Waddeneilanden heeft? Populaire Waddeneilanden zijn Texel, Terschelling en Schiermonnikoog. Deze Waddeneilanden staan garant voor een onvergetelijke vakantie. Zie je het gezin al zitten, heerlijk aan het dineren op het strand, terwijl de zon rustig ondergaat? Je hoeft niet bang te zijn dat je tieners straks niks te doen hebben, de recreatiemogelijkheden zijn immers eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *