Fit & Gezond

Wat kun je doen tegen haaruitval?

Blijft er steeds meer haar achter in jouw haarborstel of raakt jouw doucheputje telkens verstopt omdat er haar in ligt na het douchen? Haaruitval is bijzonder vervelend. Je kunt er flink onzeker door raken wanneer jouw volle bos met haar opeens een stuk dunner aan het worden is. Wil je weten wat je tegen haaruitval kunt doen? Lees dan gauw verder, in dit artikel lees je meer over haaruitval en handige tips om haaruitval tegen te gaan.

Wat kun je doen tegen haaruitval
© Pixabay.com

Normale oorzaken van haaruitval
Iedereen heeft weleens last van haaruitval. Het hoeft geen reden tot paniek te zijn, wanneer jij wat vaker merkt dat er meer haar uitvalt. Veelal in de herfstmaanden is het vanzelfsprekend dat jouw haar iets uitvalt. Ook kan het te maken hebben met jouw persoonlijk leven. Stress is namelijk een grote factor van haaruitval. Wanneer je een rustige periode tegemoet gaat, zal het haaruitval ook afnemen. Vrouwen kunnen na de bevalling ook te maken krijgen met haaruitval. Deze vorm is ook slechts tijdelijk.

Verander jouw voedingspatroon
De groei van jouw haar, wordt mede bepaald door jouw hormoonhuishouding. Het is daarom belangrijk om voor een gezonde hormoonhuishouding te zorgen. Dit doe je door gezond te eten en te bewegen. Zeg vaarwel tegen vette en suikerrijke producten en omarm een gezondere levensstijl. Eet voldoende groente en fruit, maar zorg ook voor genoeg variatie.

Meer of minder wassen?
Wanneer je haar uitvalt, kun je flink gaan opzien tegen de wasbeurten van jouw haar. Tijdens het haren wassen kunnen namelijk veel haren uitvallen en dit kan erg vervelend zijn. Het is verstandig om jouw haarroutine aan te passen. Het is niet goed voor jouw haar om dagelijks gewassen te worden. Was liever om de dag of slechts twee keer per week. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten en vermijd chemische haarproducten. Zo kan jouw haar weer in gezonde staat terugkeren.

Wat kun je doen tegen haaruitva
© Pixabay.com

Tijdelijk geen warmteproducten
Om te voorkomen dat meer haar uitvalt dan nodig is, is het aan te raden om af te zien van chemische haarproducten en warmtebronnen voor het haar. Door jouw haar overmatig te föhnen of te krullen, kan de staat van jouw haar worden aangetast. Hierdoor kan ook uitval ontstaan. Gebruik tijdelijk geen warmteproducten om jouw haar weer op peil te krijgen.

Zoek hulp
Blijft jouw haar maar uitvallen en weet je niet meer wat je moet doen? Je staat er niet alleen voor. Wanneer je blijft kampen met haaruitval, is het aan te raden om specialistische hulp te zoeken. Zo kan er een onderhuidse oorzaak zijn van het haaruitval of is het te wijdden aan een medische aandoening. Je kunt gewoon een afspraak maken met jouw huisarts om over haaruitval te praten. De huisarts zal je dan doorverwijzen naar een specialist.

Haaruitval kan voor heel wat ongemakken zorgen. Jouw kapsel ziet er opeens anders uit en je kunt best onzeker worden wanneer er steeds maar haar achterblijft. Pas jouw eetgewoontes aan, voorkom stress en zorg voor een natuurlijke behandeling van het haar. Wanneer het haaruitval maar blijft doorzetten, is het verstandig om toch hulp te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *