Vrije Tijd

Groen als modekleur: zo verwerk je groen in je interieur

Elegant grijsachtig olijfgroen is al lang niet meer weg te denken uit prachtige landelijke interieurs en de plant moms gaan gretig verder met hun groene oase te creëren. Zacht groen zoals Evergreen Fog werd dan weer uitgeroepen tot dé trendkleur van 2022. Voor wie van een koelere ondertoon houdt, is Breezeway perfect: een frisse groenblauwe kleur tovert jouw keuken of hal zo om. Het hoeft niet meer gezegd te worden, groen is in. Zoek je enkele tips om groen in jouw huis te verwerken? We got you.

© Pixabay.com

Waarom groen?

Groen staat al langer bekend als een erg positieve kleur in de psychologie van kleur. Het is een kleur die ons creatieve vermogen aanspoort, die zorgt voor rust en de natuur symboliseert. Op zoek naar wat levendigheid, vernieuwing, creativiteit, rust en balans? Dan is groen de kleur voor jou!

Verder heb je enorm veel schakeringen die iedereen wel kunnen bekoren: olijfgroen staat mooi met hout en een landelijke sfeer, saliegroen is perfect voor wat kleur in een Scandinavisch interieur. Een zee-lichtgroene kleur fleurt een herenhuis op of matcht perfect bij een modern en wit interieur.

Denk aan je ramen

Om groen in je interieur te verwerken, hoef je niet meteen muren te beginnen schilderen. Je kan ook je raampartijen aankleden met de kleur groen. Qua raamdecoratie staan lichtdoorlatende salie groene linnen gordijnen prachtig bij een moderner interieur waarbij eik, grijs en wit centraal staan. Een donkergroene tint zoals olijf, mosgroen of tijm zorgt dan weer voor een intieme sfeer in een slaapkamer. Integreer beige textiel, een lichte vloer, warm licht en een donkergroene muur in je hemelse slaapkamer.

Maak een moodboard

Als je klein wil beginnen, maak je best een moodboard. Zoek foto’s van meubels die al in je interieur staan en bekijk hoe je groen hierbij kan combineren. Je kan makkelijk een moodboard maken via Canva. Hoe combineer je groen nu? Bij een donkerder mosgroen past licht- en donkergrijs goed en een blauwgrijze kleur. Voeg verder een grote palm in een witte toe. Een oranje of bruin accent werkt ook goed in een modern interieur. Denk aan een kussen, kleine zetel of vaas. In een landelijk interieur is een licht pastelgroene keuken prachtig met een tafel in donkerder hout en kruiden in een terracotta pot. Om het geheel bij elkaar te doen passen kan je kiezen voor een houten lamel in een donkerder hout zoals kersen of walnoot. Voeg nog wat planten toe, een antiek krukje en geniet van je groene oase van rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *